Yeşilçam'ın usta oyuncusu Murat Soydan hayatını kaybetti

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Murat Soydan hayatını kaybetti

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Murat Soydan hayatını kaybetti

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Murat Soydan yaşamını yitirdi. 84 yaşındaki Murat Soydan'ın vefat haberini kızı Mehveş Soydan sosyal medya hesabı Instagram yaparak duyurdu.

Yeşilçam’ın yıldız isimlerinden olan Murat Soydan’ın kızı haberi "Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun" sözleriyle duyurdu. Mehves Soydan yaptığı paylaşımına "Işıklar içinde uyu babam seni çok seviyorum" notunu düştü.

Son olarak 2016 yılında ‘Girdap’ isimli dizide rol olan usta oyuncu ‘O Hayat Benim’, ‘İstanbul Hatırası’, ‘Ayrılık’, ‘Acı Hayat’ gibi yapımlarda da boy göstererek kariyerini devam ettirmişti.

yn6ocsvuiequyi37-exvrq.webp

MURAT SOYDAN KİMDİR?

Türk sinema ve dizi oyuncusu Murat Soydan, 2 Ekim 1940 yılında Kırklareli’in Lüleburgaz ilçesinde dünyaya geldi. Gerçek adı Rüçhan Tercan olan oyuncu Askerliğini yedek subay olarak yapmasının ardında 1966 yılında Perde mecmuasının açtığı yarışmayı Tanju Korel ile birlikte kazanarak sinemaya kariyerine başladı.

Sinema kariyerine 1966 yılında Nejat Saydam'ın çektiği Kolsuz Kahraman adlı filmle başlayan Soydan’ın rol aldığı filmde Cüneyt Arkın, Fatma Girik ve Suzan Avcı gibi dev isimler yer aldı. 1970'li yıllara Jön oyuncu olarak damga vuran Murat Soydan, birçok filmde Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit gibi star isimlerle başrolü paylaştı.

Günümüze kadar toplamda 221 filmde rol olan Murat Soydan, bir dönem Sinema Oyuncuları Derneği başkanlığında faaliyet gösterdi. 1972 yılında 9. Antalya Altın Portakal Film Festivalinde Zulüm filmindeki rolü ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü kazanan oyuncu, iki kez evlendi.

Murat Soydan'ın Ali ve Mehveş adlarında iki çocuğu var.

whatsapp-image-2024-06-11-at-12-54-43.jpeg

dadasdadad.jpg

dfsafasfaf.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.