Suudi Arabistan kulüplerinden çılgın transferler

Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın açıkladığı 2034 vizyonu çerçevesinde Suudi Arabistan yeni küresel kültür ve finans merkezi olmak ve dünyanın en iyi liglerinden birini kurmak için adete para akıtmaya başladı. Her şey dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo’nun Suudi Arabistan takımı Al Nassr’a transfer olmasıyla başladı. Ronaldo Al Nassr kulübüne çok ciddi bir maaş ve ticari anlaşma yaparak transfer oldu. Yüksek bonservis ve maaş vermesinden dolayı Suudi Arabistan takımları futbol dünyasının yeni çekim alanı olmaya ve yaptığı transferlerle adından söz ettirmeye başladı.

Yaz transfer döneminin açılmasıyla beraber Avrupa’nın dev kulüplerinde top koşturan yıldız futbolcular adeta sıraya girdi. Kimler Suudi Arabistan takımlarına transfer oldu hadi bir bakalım:

Karim Benzema 14 yıllık Real Madrid kariyerini noktalayarak El-İttihad takımına imza attı. Alman devi Bayer Münih’te futbol oynayan Sadio Mane Al Nassr’a, Roberto Firmino El-Ehli’ye, Kante Al İttihad, Riyad Mahrez, Kalidou Koulibaly, Fabinho, Alex Telles, Moussa Dembele, Ruben Neves millî futbolcumuz Merih Demiral gibi isimlerini yazarken bile heyecanlandığım dünya çapındaki futbolcular Suudi Arabistan Pro Ligi’nde futbol kariyerlerini devam ettirecekler. Son olarak Brezilyalı süper star Neymar, Suudi Arabistan yolunu tutan futbolcular kervanına katıldı. Bakalım sırada hangi yıldız futbolcu var, ben de sizin gibi merak içerisindeyim. Bu kadar büyük yıldızları transfer ederek çok büyük PR çalışması yapıldı. Dünyaya yıldız futbolcular üzerinden Suudi Arabistan kültürü yaşam tarzı ve ticari olanakları ile ilgili mesajlar verildi. Bakalım parayla saadet olacak mı hep beraber göreceğiz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları