Alev alev…

Trendyol Süper Lig de 36. hafta geride kaldı. Şampiyonluk yarışı soluksuz devam ederken, alt sıralardaki takımlar ise ligde kalmak için adeta savaş veriyorlar. Ligin alt sıraları alev alev yanıyor desem başım ağrımaz. Ligin alt sıraları çok enteresan bir hal aldı.8 takımın ligde kalmak veya bir alt lige düşme şansı var. Alt sıralar kaynıyor hem de fokur fokur. Özellikle Anadolu takımlarının Süper Lige çıkmaları çok uzun yıllar alıyor. Maddi ve manevi çok büyük sorumluluk gerektiren süreçler. Süper lige çıkıldıktan sonra kalıcı olmak çok daha zor süreç. Bu süreçler iyi yönetilmeli, iyi yönetilmediği zaman köklü Anadolu kulüplerinin amatör liglere kadar düştüğü örnekleri var. Yakın zamanda müzesinde Türkiye Kupası ve Süper Kupa bulunan Akhisarspor Bölgesel Amatör Lig’e kadar düştü. Bir zamanlar Süper Lig’de fırtınalar estiren Eskişehirspor, halk arasında Es-Es sloganıyla bilinen takım bölgesel amatör ligde mücadele veriyor. Tekrardan eski başarıları yakalamak ve Süper Lig’de mücadele etmeleri için çok ciddi paralar gerekiyor. Alt lige düştükleri an kulüp maddi olarak darboğaza giriyor. Bir daha toparlanmaları çok zor oluyor. Süper ligden düşen takımlar paraşütsüz bir şekilde baş aşağı gidiyorlar.

Gelelim günümüze; bu hafta yani 37. hafta alt sıralarda düşmeme mücadelesi veren ekipler birbirleriyle karşılaşacaklar. Bu maçların sonuçları sıralamayı çok etkileyecek. Ben de merakla bu karşılaşmaları bekliyorum. 3 puan alanın ligde tutunmak adına önemli bir adım atacağı ve rakibinin puan olarak üzerine çıkacağı çok ciddi maçlar izleyeceğiz. Artık kalan son 2 hafta ve asla hataya yer yok. Bu maçların telafisi de yok. Futbolcular için de çok zor bir durum. Hiçbir futbolcu küme düşmek ve küme düşen takımın futbolcusu olarak anılmak istemezler. Bu hafta aşağıdaki maçların sonuçlarıyla beraber sıralama netleşir ve düşen takımlar belli olur.

Gaziantep FK-VavaCars Fatih Karagümrük

MKE Ankaragücü-Siltaş Yapı Pendikspor

Mondihome Kayserispor-Tümosan Konyaspor

Bu maçları izleyip Süper Lig’e veda edecek takımları hep beraber göreceğiz. Bu hafta sonu futbol severleri çok heyecanlı karşılaşmalar bekliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları