BJK - TS Finali

Beşiktaş Türkiye Kupasında finale yükselmeyi başardı. Yarı final ilk maçında deplasmanda Ankaragücü ile 0-0 berabere kalmıştı. İkinci maçta 1-0 galibiyet elde ederek final bileti kaptı. Final biletini aldığına hepimiz çok sevindik ama dokuz doğurduk desek yeridir. Aylar önce ligde havlu atmış, Avrupa kupalarından elenmiş ve oynadığı futbolla taraftarına saç baş yoldurtan Beşiktaş’ta tek güzel olan şey vardı oda tribünleri tıka basa dolduran büyük Beşiktaş taraftarı.

Bu büyük taraftar iyi günde de kötü günde de bu takımı asla yalnız bırakmadı ve bırakmıyor da. Tüpraş stadyumda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında etkili olan taraf ev sahibi Beşiktaş’tı. Özellikle kanat organizasyonlarıyla etkili olmaya çalışan siyah beyazlı ekip sağ kanattan Milot Rashica’nın sol kanattan ise Arthur Masuaku ile etkili ortalar ile tehlike yarattı. Muçi’nin şut denemeleri olsa da istediğini final kapısını açacak golü ilk yarıda bulamadı. İkinci yarıda roller değişti. Daha çok top yapan, hızlı hücumlar geliştiren takım konuk Ankaragücü oldu. 55. dakikada Christian Bassogog karşı karşıya kaldığı pozisyonu kaleci Mert Günok ayaklarıyla kurtarması maçın kırılma anıydı. Pozisyon gol olsaydı maç nasıl bir atmosferde oynanırdı.

Zaten ikinci yarı çok kötü oynayan bir takım vardı, birde skor olarak geriye düşülse nasıl bir sonuç ortaya çıkardı. Beşiktaş’ı finale taraftar çıkardı. Hiç durmadan, susmadan maç bitene kadar destek verdiler. 69. dakika da Tolga Ciğerci’nin yaptığı hatada araya giren Muçi topu ağlara göndererek finali getiren isim oldu. Golden sonra daha moralli oynayan Beşiktaş Cenk Tosun ve Chamberlain ile tehlike yaratsa da maçta başka gol sesi çıkmadı. Beşiktaş bu sonuçla finale yükselen ekip oldu. Beşiktaş Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor ile karşılaşacak. Bu sezon ligde oynanan maçlarda takımlar birer galibiyet aldılar.

Trabzonspor: 3-0 : Beşiktaş

Beşiktaş: 2-0 : Trabzonspor

Bu yıl iki takımın da sezonu çok kötü geçti. Sezona çok erken havlu atmaları, teknik direktör değişiklikleri derken kaos dolu bir sezonu bir kupa ile kapatma hesapları yapan iki ekibin karşılaşması çok ilginç olacak. Türkiye Kupası finali 23 Mayıs’ta oynanacak. Nerede ve hangi statta oynanacağı henüz belli olmadı. Bakalım 62. Türkiye Kupasının sahibi hangi takım olacak hep beraber göreceğiz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları