Özgür Özel’in “Arapça tabela” aşkı

Geçtiğimiz günlerde Recep Tayyip Erdoğan ile AKP Genel Merkezi’nde bir görüşme gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e görüşmeden sonra bir haller oldu.

O görüşmede ne konuşuldu? neler yaşandı? merak konusu. Ancak ortada olan bir şey var ki Erdoğan’a ve AKP’ye sert bir dille muhalefet yapan Özgür Özel, görüşmenin ardından “yumuşama” söylemlerinde bulunmaya başladı.

Erdoğan ile görüşmesinden kısa bir süre sonra Özgür Özel, CHP’li belediyelerin Arapça tabelaları kaldırmasına tepki göstererek, “Arapça Kur’an dili” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ile görüştükten sonra Özel’in bu tarz konulara hassasiyet göstermesi sizce tesadüf mü? Bence değil.

Sayın Özel, Kur’an- ı Kerim’in Arapça olması tamamen Arapça dilini kutsal yapmaz. Yani örnek verecek olursak, Arapça “kuaför” yazan bir tabelanın kaldırılması veya yırtılması Kur’an’a hakaret olmuyor.

Burası Türkiye Cumhuriyeti. Her ne kadar ülkemizde başka milletten insanlar yaşıyor olsa da veya ülkemizi ziyaret ediyor olsalar da Türkiye’de tabelalar, yazılar, hatta konuştuğumuz dil bile Türkçe olmalı.

Kendi dilimizi kültürümüzü yansıtmalıyız. Biz Arap değiliz. Araplarla tek ortak yanımız onlarla aynı dini paylaşıyor olmamız. Ancak Kur’an’ın Arapça olması da Arapların resmi dilini bizim için kutsal yapmaz. Arapça tabela görmek isteyen Arap ülkelerine gitsin.

Atatürkçü, laik ve cumhuriyet kökenli bir partinin genel başkanlığını yapan birisinin “Arapça tabela” aşkı beni derin düşüncelere itti.

Acaba Özel, Erdoğan ile görüşüp bazı konularda anlaştı ve 2028’de cumhurbaşkanlığı adaylığına mı hazırlanmaya karar verdi?

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları