Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Binlerce emekli açıklanan enflasyon oranına göre temmuz ayında yapılacak maaş zammını beklerken, enflasyonun da artmasıyla birlikte asgari ücretle çalışan vatandaşlar da bir umut ara zam bekliyor.

2024’ün ocak ayında asgari ücrete yapılan zam gün geçtikçe erimeye devam ediyor. Mayıs ayı enflasyon oranı TÜİK’e göre yüzde 75,45 iken, ENAG verilerine göre ise yüzde 120.66.

Bir ülkede enflasyonun bu kadar yükselmesi hiç normal değil. Enflasyon vatandaşın cebindeki parayı eritirken bir de asgari ücrete ara zam yapılmayacağı açıklandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “asgari ücrete ara zam yapılacak mı?” sorusunu yanıtladı.

Işıkhan, ”Aralık ayındaki düşüncemiz neyse aynı şekilde devam ediyor. Enflasyonla ilgili verilerimiz oldukça güzel geliyor. Hiçbir ara zam gündemimizde yok." ifadesini kullandı.

Yani asgari ücrete ara zam yapmayıp vatandaşları artan enflasyona boğduracaklar. Aynı şu an emeklilerin yaşadığı durum gibi…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise uyguladıkları ekonomi politikalarıyla enflasyonu düşüreceklerinden çok emin konuşuyor.

Bu kadar artan bir enflasyon nasıl birden düşer? TÜİK’e göre mayıs ayından açıklanan enflasyon oranı yüzde 75,45. Emekli ve asgari ücretle çalışan vatandaşlar bu enflasyon karşısında nasıl geçimlerini sağlayacak?

Emekli maaşına gecikmeli de olsa nasıl ara zam yapılıyorsa asgari ücrete de yapılmalı.

Her gün artan gıda fiyatları, ulaşım fiyatları ev kiraları enflasyon oranına bağlı zamlanıyorsa asgari ücretli vatandaşların bu zamlar altında ezilmemesi lazım.

Zaten yeterince enflasyon altında ezilmiş asgari ücretli. Evine et giremez olmuş. Asgari ücret zammı az da olsa ceplerini doldursun.

Temmuz ayında emekli maaşına zam yapılırken asgari ücret için de ara zam düşünülmeli….

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları