Dünyanın Sultanları

Değerli okurlarım her ne kadar günü geçtiyse de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nızı kutlarım. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olması bu bayramı daha da anlamlı hale getiriyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı coşkulu ve heyecanlı bir şekilde kutlarken; A Millî Kadın Voleybol Takımımız 2023 CEV Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Polonya’yı 3-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Tarihi galibiyetle ülkemize çifte bayram yaşattı filenin sultanları. 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında Millî Takımımız Almanya, Yunanistan, Azerbaycan, Çekya ve İsveç’in yer aldığı C grubundan 5 galibiyetle grup lideri olarak çıktı. Bir üst turda ev sahibi Belçika’yı 3-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek final gününün 30 Ağustos’a denk gelmesi maçın önemini daha da arttırdı. Filenin sultanları Polonya’yı 3-0 gibi net bir skorla yenerek yarı finalde İtalya ile eşleşti. Bu galibiyetle resmî maçlarda kesintisiz 13. galibiyetini almış oldu. A Millî Kadın Voleybol Takımımız Avrupa Şampiyonası’nda üst üste 5. kez yarı finale yükselmeyi başardı. Toplamda A Millî Kadın Voleybol Takımımız 7 kez yarı finale yükseldi. Dünya genelinde voleybol otoriteleri kadın voleybol takımımızın başarısını şüphesiz kabullendi. Filenin Sultanları Türk Voleybol tarihinde ilk kez dünya sıralamasında ilk basamağa çıktı. Millîlerimiz, dünya sıralamasında 365.64 puanla zirvede yer alıyor. Bu tarihî başarı dünya kamuoyunda geniş yankı bulmaya devam ediyor. Dünya Filenin Sultanları’nı konuşuyor.

Voleybol ülkemizde maalesef futbol kadar ilgi görmediği için bu büyük başarı kamuoyunda yeteri kadar yer bulamıyor. Futbol takımlarının yaptığı bir transfer günlerce konuşulurken, aldığı bir kupa haftalarca gündem olurken, dünyanın zirvesine çıkan DÜNYANIN SULTANLARI bakalım hak ettiği ilgiyi bulabilecek mi. Yarı finaldeki rakibimiz son Avrupa Şampiyonu İtalya. Millî takımız bu yıl FIVB MİLLET Ligi’nde iki kez karşılaştığı İtalya’yı iki maçta da set vermeden 3-0’lık skorlarla mağlup etti. Türkiye-İtalya maçı A Millî Voleybol takımımızın başantrenörü İtalyan Daniele Santarelli için de çok ilginç bir maç olacak. Ülkesine karşı farklı bir millî takım ile oynayacak. Farklı duygular içerisine girecektir. Profesyonel spor hayatında bu gibi durumlar olmakta.

Kaptan Eda Erdem’den Melissa Vargas’a Ebrar Karakurt’a Zehra Güneş’e Filenin Sultanları’nın tek hedefi var o da altın madalya. Sizlere altın madalya çok yakışır. Ülke olarak kenetlenmiş durumdayız.

BAŞARILIR FİLENİN SULTANLARI.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları