"Büyük bir depremin habercisi" paylaşımına Naci Görür'den açıklama! Yer altından gelen sesler merak uyandırdı

"Büyük bir depremin habercisi" paylaşımına Naci Görür'den açıklama! Yer altından gelen sesler merak uyandırdı

Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl'ün Solhan bölgesindeki Yenidal köyünde yerin altından gelen seslerin büyük bir depremin habercisi olabileceğine dair sosyal medya üzerinden yayılan iddialar üzerine bir açıklama yaptı.

Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Yenidal köyünde, yer altından gelen seslerle ilgili sosyal medyada yayılan görüntüler, büyük bir depremin öncüsü olabileceği endişesini beraberinde getirdi.

fbd.jpg

Yerel halkın yetkililere bildirmesi üzerine, AFAD ekipleri söz konusu bölgede titiz bir inceleme gerçekleştirdi. Yapılan ilk değerlendirmelerde herhangi bir zehirli gaz sızıntısına rastlanmadı, olayın detaylı analizi için ilave ekipman ve uzman personel talebinde bulunulduğu belirtildi.

hg.jpg

Sosyal medya üzerinden konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Prof. Dr. Naci Görür, yer altından gelen seslerin kaynağının uzaktan analizi yapmanın güç olduğunu ifade etti.

fg.jpg

Profesör, kendi gözlemlerine dayanarak, bu seslerin yer kabuğunun derinliklerindeki kayaların kırılması ya da sürtünmesiyle ilişkili olmadığını, daha ziyade geniş bir yüzeyden gaz çıkışını hatırlattığını söyledi.

vfd.jpg

Deprem bölgelerinde topraktan sıklıkla çeşitli gazların, özellikle de radon gazının çıkabildiğini belirten Görür, paylaşılan videodaki seslerin de bu tür bir gaz çıkışına benzediğini dile getirdi.

bd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.