YouTube o videoları tamamen yasaklayacak!

YouTube o videoları tamamen yasaklayacak!

YouTube, platformundaki silah içerikli videolara yönelik yeni yaş sınırlamaları ve yasaklar getiriyor.

YouTube, ev yapımı silahlar ve otomatik silahları içeren videolara 18 yaş altındaki izleyiciler için erişim yasağı getiriyor. Bu tür içeriklere gençler artık ulaşamayacak. Ayrıca, güvenlik cihazlarının nasıl çıkarılacağını gösteren videolar yaş sınırlaması olmaksızın tamamen yasaklanacak ve bu tür videolar platformda yer almayacak. Uygulama 18 Haziran'dan itibaren geçerli olacak.

maxresdefault-2.jpgYouTube’un bu yeni politikaları, içerik politikalarını güncel duruma uyarlama çabası olarak görülüyor. Özellikle 3D baskının yaygınlaşmasıyla birlikte, ev yapımı silahlara yönelik içeriklerde kısıtlamalar genişletiliyor. YouTube sözcüsü Javier Hernandez, bu kararların dış uzmanlarla yapılan düzenli incelemeler sonucunda alındığını belirtti.

Bu yasaklar, gerçek silah kullanımıyla ilgili videolar için geçerli olacak, ancak video oyunları, film klipleri veya diğer sanatsal içerikler için geçerli olmayacak. Ayrıca, askeri veya polis görüntüleri, haber videoları ve savaş bölgesi videoları gibi kamu yararına olan içerikler için istisnalar yapılabileceği belirtildi. Yani, bazı videolar hala izlenebilir olacak, ancak daha hassas içerikler sıkı bir şekilde denetlenecek.

4481461680-41557cde9a-h.jpgBu karar, Tech Transparency Project (TTP) adlı gözlemci grubunun geçen yıl yaptığı bir araştırmanın ardından alındı. TTP, YouTube’un algoritmalarının çocuk hesaplarına silah ile ilgili içerikleri tavsiye ettiğini ortaya koymuştu. Araştırmada, 9 ve 14 yaşındaki çocukları temsil eden sahte hesaplar kullanılarak, YouTube’un silah ve şiddet içerikli videoları nasıl önerdiği gözlemlendi.

TTP Direktörü Katie Paul, "YouTube’un silah içeriklerine yaş sınırlaması getirmesi doğru yönde atılmış bir adım, ancak şirketin bu konuyu ele almak için neden bu kadar uzun süre beklediği belirsiz," dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.