Instagram'dan can sıkacak yeni özellik! Kullanıcılar küplere bindi

Instagram'dan can sıkacak yeni özellik! Kullanıcılar küplere bindi

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Instagram'ın yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Özelliği duyan kullanıcılar ise sinirden küplere bindi.

Meta, oldukça ilginç ve aynı zamanda kullanıcıların canını sıkacak bir özelliğin üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Bu yeni özellik, kullanıcıların akışlarını kaydırırken aniden beliren ve en az 3-5 saniye boyunca atlanmayan reklamlar olan ''Ad Breaks'' (Reklam Molası) olarak adlandırıldı.

instagram-reklam-molasi

KULLANICILAR KÜPLERE BİNDİ

Bu yeni özellik Instagram kullanıcılarının sinir küplerine binmesine neden oldu. Reklam molası ile özgürce dolaşan kullanıcıların keyifleri bir anda bölünecek ve bununla da kalmayacak, kullanıcılar reklamı istedikleri anda yok edemeyecekler.

Instagram, son zamanlar gizlilik kuralları ve TikTok'un yükselişi gibi nedenlerden dolayı maddi sıkıntı içerisine girdiği belirtiliyor.

Bu nedenle, kullanıcıları rahatsız etme pahasına Reklam Molası gibi yeni yöntemler deniyor.

Instagram dürtme özelliği geliyor nasıl görünecek

Meta, yoğun şikayetlere rağmen bu yeni özellik hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı. Bu durum kullanıcıları ciddi anlamda öfkelendirdi. Reddit ve X (eski adıyla Twitter) platformlarında kullanıcılar bu konuda yoğun bir şekilde tepki gösteriyor. İşte birkaç örnek:

Bir Reddit kullanıcısı, "İki gündür çıldırdığımı sanıyordum çünkü bu durum benim başıma geliyor... ve hoşça kal Instagram. Buna ihtiyacım yok," diyerek tepkisini dile getirdi. Başka bir kullanıcı ise bu özelliği, kullanıcıları uzaklaştırabilecek "korkunç bir iş kararı" olarak nitelendirdi. Bir Twitter kullanıcısı ise "Bu reklam araları yüzünden TikTok'a geçiyorum" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.