Şarj etme sorunu ortadan kalkacak! 0'dan 100'e 1 dakikada doluyor

Şarj etme sorunu ortadan kalkacak! 0'dan 100'e 1 dakikada doluyor

Yakın bir zamanda ortaya çıkan yeni bir teknoloji, cep telefonlarının en yaygın sorunlarından biri olan şarj problemine kesin çözüm sunuyor gibi görünüyor.

Akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden beri en büyük sıkıntılardan biri şarj sorunu. Özellikle eski model cihazlarda bu sorun daha da yaygın.

Yapılan çalışmalar, şarj doldurma sorunu için yeni bir yöntem geliştirildiğini ortaya koydu. Bu yöntem sayesinde telefonunuzun şarjının tam olarak dolması artık çok daha kısa sürecek.

Bluebell Mount Bank strange telefon şarj - namaste-hagen.com

YAKINDA TELEFONLAR 1 DAKİKADA ŞARJ OLABİLECEK

Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) dergisinde yayımlanan Colorado Üniversitesi'nin yeni araştırmasına göre, şarj sorununa dair önemli bir çözüm geliştirildi.

Bu çalışmada, telefonların bataryalarının bir dakika içinde tamamen şarj edilmesinin mümkün olduğu gösterildi. Yeni teknik, süper kapasitörler kullanarak iyonların daha verimli hareket etmesine dayanıyor.

Telefonların şarj sorunu tarihe karışıyor! - ShiftDelete.Net

İyonlar pozitif yüke sahip olan atomlardan oluşuyor ve süper kapasitörler kıza zamanlı şarj döngülerinde enerji depolamak için kullanılır.

Konu hakkında araştırma yapan Ankur Gupta, iyonların hareketlerinin daha verimli hale getirilmesinin enerji depolama salım süreçlerinin hızlandırabileceği keşfedildi: “Gezegenin geleceğinde enerjinin rolü kritik, kimya mühendisliği bilgilerimi enerji depolama cihazlarını ilerletmek için kullanmaya karar verdim.”

Eğer bu yol hayatımıza girerse şarj sorunu artık sadece mazi olacak.

Araştırma sonucunda iyonların nanoskpik gözeneklerdeki hareketlerinin beklenilenden farklı olduğunu ve bu farklılık sonucunda depolama sistemlerinin verimliliğin artırılabileceği de ortaya konuldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.