Google’dan inanılmaz özellik ‘Kayıp eşya derdiniz son bulacak’

Google’dan inanılmaz özellik ‘Kayıp eşya derdiniz son bulacak’

Google devrim niteliğindeki özelliğini uygulamaya koydu. Kaybolan eşyalarınızı artık kolay bir şekilde bulabileceksiniz.

Google’ın hayat geçirdiği yeni uygulama ile birlikte artık eşyalar daha kolay bulunabilecek. Google, mobil işletim sistemi için kullanıcıların cihazlarını kitle kaynak kullanımı yoluyla bulmalarına imkanı sağlayacak bir işlevi piyasaya sürdü. “Cihazımı bul” ya da “Cihazımı ara” olarak adlandırılan bu seçenek artık Almanya'da da daha farklı olarak kullanılabilecek.

Google, işlevle ilgili bir yazısında “Cihazımı Bul ağına katılmak istemiyorsanız veya kendi öğelerinizi çevrimdışı bulmak istiyorsanız, bu çevrimdışı arama özelliklerini tamamen devre dışı bırakabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

google-i-o-2024-ten-beklenenler-android-15-gemini-ve-dahasi177037-1.jpg

Kitle kaynak kullanımı, çevredeki cihazları kolay bir şekilde bulmak için diğer kullanıcıların tabletlerini ve akıllı telefonlarını kullanmayı sağlıyor. Cep telefonları, tabletler ya da takip çipleri gibi yanlış yerleştirilmiş ya da kaybolan cihazlar, çevrimdışı olsalar dahi Bluetooth aracılığıyla kolay bir şekilde bulunabilecek. Bu gelişmelerin yanı sıra artık, kulaklıklarda da “Cihazımı bul” ağı üzerinden erişim sağlanabilecek.

shutterstock-1190006161-scaled-1-696x449.jpg

ANAHTAR, CÜZDAN GİBİ EŞYALARI BULACAK

Google'ın yaptığı duyuruda, Chipolo ve Pebblebee üreticilerinin “Cihazımı Bul” ağı için özel olarak geliştirdikleri Bluetooth takip cihazlarının yakın bir zamanda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu kapsamda yeni özellikle beraber cip yoluyla kaybolan anahtar, cüzdan ya da bagaj gibi gündelik nesnelerin yerini tespit etmek daha kolay olacak.

Ayrıca Google'a göre, yeni “Cihazımı bul” işlevini kullanmak için en az Android 9 özelliğine sahip olunması gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.