Google Chrome’a yepyeni özellik! Android kullanıcılarına büyük kolaylık sağlayacak

Google Chrome’a yepyeni özellik! Android kullanıcılarına büyük kolaylık sağlayacak

Chrome web sayfalarına gelen yeni özellik, kullanıcı deneyimini hızlı şekilde iyileştirecek.

Herkesin beklediği özellik sonunda Google Chrome’a geldi. Chrome, başka bir uygulama içerisinden açılan yeni sayfasının veya resmin küçültülebilmesine ve sayfalar arası kolay geçiş yapılabilmesine imkan sağlayacak.

KİMSE LİNKE TIKLAMAKTAN ÇEKİNMEYECEK

Bir sayfa içerisinde gezinirken, bir linke tıklayarak başka bir sayfaya yönlendirilmek bazen kabus gibi olabilir. İnternet kullanıcıları, sonradan kaldıkları sayfaya dönmekte zorlanabilir ve vazgeçebilir. İşte bu sebeple Chrome için yeni bir özellik getirildi.

Artık sekmeler arası geçiş daha kolay olacak çünkü yeni açılacak sayfa küçültülebilmeye imkan tanıyacak. Yani Chrome sayfası, resim içinde resim olarak küçültülerek web sayfaları arasında kolay geçişe imkan tanıyacak. Böylece mobil cihazlarda büyük bir kolaylık yaşanacak.

chromee.jpg

RESİM İÇİNDE RESİM ÖZELLİĞİ ANDROID KULLANICILARINI RAHATLATACAK

Yeni özellikle birlikte, örneğin Gmail'de bir bağlantıya tıklandığında ve uygulama içinde yeni bir Chrome sekmesi açıldığında üst bölgede bulunan ok simgesine tıklayarak sayfayı küçültmeniz olanaklı olacak.

Küçültülen sayfa, resim içinde resim özelliği gibi ekranda serbest şekilde istenen yere taşınabilecek. Bu hareket imkanı, uygulama ve web sitesinde sekmeler arası rahat gezinmeye de imkan verecek.

Küçültülmüş Özel Sekmeler adı verilen yeni özellik, kullanıcı deneyimini artıracak. Bu özellik, Chrome özel sekme özelliğinin kullanılabildiği Android uygulamalarına gelecek.

Uygulamayı kullanmak isteyenlerin Google Chrome uygulamalarını güncellemeleri gerekebilir. Bu yeni özellik Chrome M124 güncellemesiyle birlikte gelecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.