WhatsApp'tan bomba özellik! Kullanıcılar dört gözle bekliyordu

WhatsApp'tan bomba özellik! Kullanıcılar dört gözle bekliyordu

Milyonlarca vatandaşın kullandığı anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp kullanıcılarına daha iyi ve konforlu hizmet sunabilmek adına bünyesine yeni güncellemeler eklemeye devam ediyor.

Kullanıcılarına daha iyi bir hizmet vermeyi amaç edinen WhatsApp, hemen hemen her hafta yeni özellikleri bünyesine katmak için test aşamasına sokuyor.

Yeni test edilen özellik ise yıllarca kullanıcıların beklediği bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Bu yeni özellikle birlikte görseller ve videolardan çıkmak zorunda kalmadan emoji ile yanıt verilebilecek.

WABetaInfo tarafından uygulamanın iOS sürümünün son betasında fark edilen bu özellik, medya dosyalarına yepyeni kısayollar getiriyor. Ana amaçları, kullanıcının daha hızlı etkileşim sağlamasına olanak tanımak.

Görsel ve videoları görüntülerken hızlıca yanıt ve emojiyle tepki verilebileceksiniz

Yukarıdaki ekran görüntüsünden de görebildiğiniz üzere yeni kısayollar, medya görüntüleme kısmına eklenecek. Direkt olarak buradan görsele, videoya veya GIF’e emoji ile tepki verebileceksiniz. Ayrıca sağ alta eklenen yanıtlama butonuyla yine medya görüntüleyici üzerinden o mesajı yanıtlamak mümkün olacak.

Medya görüntüleme bölümü, WhatsApp'ta bir görseli veya videosu üzerine dokunduğunuzda tam ekranı kaplayarak içeriği görüntülemenizi sağlayan kısımdır. Normalde, bu bölümde emoji verme veya yanıtlama gibi işlevleri gerçekleştiremezsiniz; bunun için görüntüden veya videodan çıkmanız ve sohbete geri dönmeniz gerekir.

Picture background

Ancak, yeni bir özellik bu gereksinimi ortadan kaldırarak doğrudan görseli veya videoyu görüntülerken bu eylemleri yapmanıza izin verir. Her iki işlevin de kullanıcılara zaman kazandıracağını ve onları memnun edeceğini söylemek mümkündür. Özellikle birden fazla video veya görsel mesajına yanıt veya emoji tepkisi eklemek istediklerinde kullanıcılar için oldukça kullanışlı olacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.