Netflix’in TV uygulaması değişiyor ‘Tarih belli oldu’

Netflix’in TV uygulaması değişiyor ‘Tarih belli oldu’

Netflix düğmeye bastı. Televizyon uygulamasında büyük değişikliğe gidiyor.

Netflix uygulamalarındaki tasarım cihazdan cihaza farklılık gösteriyor. Diğer cihazlarda güncelleme yapılırken TV uygulamasında Netflix pasif davranıyor. Bu konudaki tavrını değiştiren Netflix, TV uygulamasında önemli bir değişikliğe gitmeyi planlıyor.

TV uygulaması şimdiye kadar çok fazla adım atmayan dijital platform, TV uygulamasında büyük bir tasarım değişikliğini test etmeye başladı. Test edilen yeni tasarımda artık statik kutucukların yerine üstüne geldiğinizde büyüyen kutucuklar yerleştirmesi planlar arasında yer alıyor.

netflix.jpgMevcut ana sayfa tasarımda bir içeriğin fragmanıyla birlikte diğer bilgileri arayüzün üst tarafında gösterilirken getirilecek olan yeni tasarımda ise büyüyen kutucuğun içerisinde fragman dahil olmak üzere aranılan her şey izleyiciye gösterilecek.

Önizleme özelliğinin geliştirilmesi de gündemde olan değişikliğe ilişkin Netflix'in kıdemli ürün direktörü Pat Flemming açıklama yaptı. Flemming, “Üyelerin bir içeriğin kendileri için uygun olup olmadığını daha kolay anlamalarını istedik” ifadelerini kullandı.

DEĞİŞİM TARİHİ BELLİ OLDU

Ana sayfanın işleyişinde yapılan bir diğer değişiklik ise yan panelin kaldırılarak üst tarafa taşınması olacak. Üst kısımda duracak olan panel barda arama, ana sayfa, diziler, filmler ve My Netflix başlıkları yer almaya devam edecek. Bu menüye ulaşmak için ise kumandanın geri tuşuna basmak yeterli olacağı kaydedildi.

netflix-on-tv.jpg

Netflix TV’de yapacağı değişikliği diğer yayın cihazlarını kullanan küçük bir abone grubu arasında test etmeyi hedefliyor. Bu testlerdeki geri bildirimler olumlu olursa şirket, Temmuz ve Eylül ayları arasında abonelerin çoğuna özellikleri sunacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.