Google Chrome kullanıcılarını uçuracak! Yüzde 70’ten fazla arttı

Google Chrome kullanıcılarını uçuracak! Yüzde 70’ten fazla arttı

Tarayıcıların en fazla tercih edilenlerinden biri olan Google Chrome, yeni düzenlemelerle performansını artırıyor.

İnternet kullanıcılarının yakından ilgilendiği tarayıcı uygulamaları ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bilindiği gibi bir tarayıcıda en önemli olan konulardan biri olan hız konusu da güncellemelerle iyileştirilmeye çalışılıyor. Konuyla ilgili bir gelişme de Google’dan geldi.

Google, Chrome tarayıcısının performans artışlarını etkileyecek optimizasyonlar gerçekleştiriyor. Böylece rakiplerinin önüne geçmesi hedefleniyor.

188085.jpg

HEDEFLİ OPTİMİZASYONLAR YAYINLANIYOR

Google tarafından Chrome hızını artırmak adına hedefli optimizasyonlar yayınlanıyor. Böylece Safari, Edge gibi rakipleri bulunan Chrome’un rakipleri karşısında güç elde etmesi amaçlanıyor.

Tarayıcı performans sonuçlarının ölçümünü yapan Speedmeter 3.0, şirketlerin ortak çalışması sonucu oluşturuldu. Mayıs ayında devreye alınan ve Apple, Google, Mozilla, Microsoft tarafından oluşturulan uygulama, tarayıcıları modern web sonuçları üzerinden test ediyor.

5cae1af9f28e4c00576dd927.webp

Google, bu hizmetin devreye sokulmasından bu yana Chrome’un performansını değerlendiriyor. Google’ın yaptığı optimizasyonların da katkısıyla, Chrome’un Speedmeter puanı yüzde 72 oranında arttı. Böylece Chrome’un büyük oranda hızlandığı ortaya kondu.

Google, tarayıcısını geliştirmek için hedefli iyileştirmeler yaptı. Edge ve Firefox gibi rakiplerini geçen Chrome, arm tabanlı cihazlardaki performans testleri sonrasında en hızlı tarayıcı olarak görüldü.

google-chromes-next-version-might-break-a-few-websites.webp

SON DÖNEMDE HIZI OK GİBİ FIRLADI

Speedmeter puanına göre Chrome’un yüzde 72 oranında artış göstermesi, büyük hızı ortaya koydu. İnternet ve tarayıcı kullanıcıları için harika bir performans ortaya koymaya başladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.