Uzun ömürlü kan grupları belli oldu. Diğer kan gruplarından çok daha sağlıklı oluyorlar

Uzun ömürlü kan grupları belli oldu. Diğer kan gruplarından çok daha sağlıklı oluyorlar

Uzun ömürlü kan grupları araştırmacılar tarafından belirlendi.

Araştırmalar, bazı kan gruplarının diğerlerine göre daha sağlıklı olduğunu gösteriyor. Bu bulgular, kan gruplarının yaşam süresi üzerindeki etkisini anlamamıza katkı sağlayabilir.

218646.jpg

Ancak, genetik faktörler, yaşam tarzı ve çevresel etkenler de sağlık üzerinde önemli bir rol oynadığı için, yalnızca kan grubuna dayalı genellemeler yapmak yanıltıcı olabilir.

Kan gruplarına göre hastalık riskleri de belirlendi.

CVT olarak bilinen beyin kan pıhtılaşması riski, belirli genlerle ilişkilidir. 882 kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, AB kan grubuna sahip kişilerin CVT riski, ortalama 5,6 kat daha fazladır. Buna karşılık, 0 kan grubuna sahip bireylerde bu risk yarı yarıya düşüyor.

Kan grubu sağlığı etkiler mi? - Beden Sağlığı

0 kan grubu hastalıklardan daha uzak

Araştırma sonuçlarına bakılırsa, 0 kan grubuna sahip kişiler hava kirliliği gibi çevresel faktörlere karşı daha dirençli. Ayrıca kalp rahatsızlıklarına yakalanma ve kalp krizi geçirme riskleri de daha düşük.

Kan grubu nasıl belirleniyor?

Kan grubu belirleme testi genellikle laboratuvar ortamında yapılır. Bir damla kan alınarak bu kan örneği üzerinde belirli antikor ve antijenlerin tepkimeye girmesi sağlanır.

Bu tepkimeler sonucunda hangi antijen ve antikorlerin bulunduğu belirlenerek kişinin kan grubu tespit edilir.

Kan grubu belirlemenin önemi, kan nakli gerektiğinde uygun kan grubunun seçilmesi ve hastanın hayati tehlikesinin önlenmesidir. Ayrıca gebelik sürecinde anne ve bebek arasında oluşabilecek kan uyumsuzluğunun tespit edilmesi de kan grubu belirlemenin önemli bir yönüdür.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.