Yoğurdun içine ekleyip yiyince adeta ilaca dönüşüyor! Bir tutam eklemek yetiyor

Yoğurdun içine ekleyip yiyince adeta ilaca dönüşüyor! Bir tutam eklemek yetiyor

Yoğurt ve sumak ikilisinin faydaları saymakla bitmiyor. İçine bir tutam eklemek yetiyor.

Sofralarımızın vazgeçilmezi sumak, sadece lezzetiyle değil, sağlığa olan faydalarıyla da öne çıkıyor. Özellikle kalp ve damar hastalıklarına karşı kalkan görevi gören sumak, yoğurtla birlikte tüketildiğinde ise adeta bir ilaca dönüşüyor.

Faydaları saymakla bitmiyor! 'Yoğurt doğal bir antidepresan' - Sağlık Haberleri

Sumak, özellikle diyabet, kalp ve damar sağlığı için önemli faydalar sağlayan bir baharattır. Et yemeklerinde veya salatalarda kullanılan sumak, özellikle yoğurtla birleştiğinde kalp sağlığını olumlu yönde etkileyebilir.

Yoğurdun içerisine bir tutam sumak eklemek hafızaya ve beyne iyi geliyor.

Uzmanlar tarafından önerilen sumak, içeriğindeki bileşenler sayesinde kalbi gençleştirebilir ve damar tıkanıklığını önleyebilir. Doğal bir ilaç gibi etki eden sumak, yoğurtla tüketildiğinde bu etkilerini artırır.

Durmuş bağırsakların performansını 2 katına çıkarıyor! Yoğurda eklenen bu baharat

Sumak, anti-inflamatuar etkileriyle vücuttaki iltihaplanmayı azaltabilir ve mikropların atılmasına yardımcı olabilir. Antioksidan içeriği sayesinde yaşlanma sürecini yavaşlatabilir ve kronik rahatsızlıklara karşı koruyucu olabilir.

Yoğurtla birleşince sindirim sistemine destek sağlayan sumak, metabolizmayı hızlandırabilir ve düzenli tüketildiğinde faydalarını gösterir.

Sumağın faydalarını artırmak için yoğurtla birlikte tüketmek önerilir. Ayrıca, isteğe bağlı olarak farklı yöntemlerle de kullanılabilir.

Örneğin, sumak demleyerek kullanmak isteyenler, kaynattıkları bir bardak suya sumak ekleyip 3-4 dakika demledikten sonra süzerek kullanabilirler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.