Balın içine biraz ekleyen halsizlik nedir bilmiyor! Çoğu kişinin hiç duymadığı yöntem açığa çıktı

Balın içine biraz ekleyen halsizlik nedir bilmiyor! Çoğu kişinin hiç duymadığı yöntem açığa çıktı

Halsizlik, bitkinlik, tükenmişlik kalmıyor. Sadece balın içerisine eklemek yeterli oluyor.

Sıcak gecelerin geldiği son zamanlarda uykudan uyanan kişiler çoğaldı. Sıcaklayıp uyananların dışında, gündüzlerin uzaması ve insanların daha fazla ayakta kalmak istemesi de uyku düzenini iyiden iyiye bozdu. Bu sebeple sabah yorgun uyananların sayısında artış yaşanıyor.

Kaliteli uyku uyuyamayanlar, bitkinlik, kalp ve damar hastalıkları, nörolojik sorunlar yaşayabiliyor. Bunun için günlük 7-8 saat uyumak gerekiyor. Böylece sağlıklı bir yaşamın adımlarından biri atılmış oluyor.

csm-elementar-applications-forensics-food-authenticity-honey-83ee16a0db.jpg

HALSİZLİĞİ BİTİREN YÖNTEM

Ne kadar uğraşsa da, dikkat etse de uyku sorunları yaşayan ve halsizliğini aşamayan kişiler içinse ilaç gibi gelecek bir formül var.

Balın içerisine bir miktar karıştırdığınız tuz, beklenmedik bir etkiyle sizi yorgunluğunuzdan kurtarabilir. Sabahları daha dinç uyanmak için bu kürü deneyenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Tuz ve bal karışımını yatmadan önce bir yemek kaşığı kadar tüketirseniz vücudunuzda melatonin ve serotonin hormonlarında artış görülebilir.

shutterstock-177189785-custom.jpg

Ancak bu karışım için himalaya tuzu kullanımı öneriliyor. Doğal ve işlenmemiş himalaya tuzu, mineral içeriği sayesinde vücutta olumlu etkilerini gösteriyor. Doğal glikoz kaynağı bal ise beyinde salgılanan orexin seviyelerini düşürerek uyanık kalmanızı önleyerek mışıl mışıl uykuya dalmanızı destekliyor.

Ancak bunun için balın ve himalaya tuzunun doğal ve organik olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

BU TARİF YORGUNLUĞU YOK EDİYOR

  • 1 çay kaşığı Himalaya tuzu
  • 5 çay kaşığı bal

how-to-inhale-himalayan-pink-salt-opti-47798833-1.jpg

BALIN BİLİNEN PEK ÇOK FAYDASI VAR

Bal, içerdiği antioksidanlar sayesinde kaliteli bir mikrop savar görevi görür. Bu sebeple yaraların iyileştirilmesi amacıyla bal, yaralarda kullanılabiliyor.

Öte yandan kanser hücrelerinin oluşumunu engellemek üzere serbest radikalleri kontrol altında tutmaya yarar. Ayrıca sindirim sistemini düzenleyip ishale karşı korur.

Ancak tüm bu faydaları için steril ve organik bir bal olduğuna dikkat etmek gerekir. Balın yeteri kadar doğal olmaması faydadan çok zarara neden olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.