Tuna Kaya: Rekor kıracak hazır olun

Tuna Kaya: Rekor kıracak hazır olun

Tuna Kaya, o yatırım aracını belirterek rekor yükselişi açıkladı.

Pek çok yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Onlardan biri ise kripto para oldu. Son bir yılda yüzde 128 artış ile dikkat çeken bitcoin ise son olarak 62 bin dolardan işlem görüyor. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, kripto para yatırımcılarına rekor yükselişi tarih vererek açıkladı.

REKOR YÜKSELİŞİN ARDINDAN DÜŞÜŞ YAŞANDI

Ocak ayında 44 bin dolar seviyesinde olan bitcoin, ‘Spot ETF’lerin onaylanmasının ardından 3 aylık süreçte 69 bin dolar rekorunu kırarak 74 bin dolar seviyesine geldi. Bitcoin tarafında yaşanan sert yükseliş ise yatırımcılara bol kazanç sağladı. Ancak bu sert yükselişin ardından sert bir düşüş yaşandı.

bitcoin.jpg

74 bin dolar seviyesinde 56 bin dolar seviyesine kadar düşüş sergileyen bitcoin anlık olarak 62 bin dolar bandında durgunluğunu sürdürüyor. Pek çok yatırımcı ise bu süreçte zarar etti. Ancak uzman isimler ise yükselişin devam edeceği kanaatinde.

HALVİNG DÖNEMİNE GİRİLDİ

Halving dönemine de giren bitcoinin ciddi yükselişler bir yıl içinde yapması bekleniyor. Yarılanma dönemi olarak adlandırılan bu zamanda üretilen kripto para sayısında azalma olması nedeniyle yükselişlerin olacağı belirtiliyor. Bu dönemin ise 4 yılda bir olduğu ise belirtilirken, boğa trendi olarak ta isimlendiriliyor.

bitcoinn.jpg

POWEL: SABIRLI OLUNMALI

ABD Merkez Bankası’nın faiz indiriminin de yükselişi tetikleyeceğini çoğu uzman isim belirtirken, Merkez Bankası Başkanı Powel sürece dair “Enflasyonun gerilemesi için sabırlı olunmalı” açıklamasında bulunmuştu.

KAYA: REKOR KIRACAK

Ünlü ekonomist Tuna Kaya, bitcoine ilişkin tarih vererek rekor yükselişi açıkladı. Kaya, “Bir miktar çıkış oluyor. O çıkışın olması ile beraber Bitcoin dominasyon düşecek ve altcoin rallisi başlayarak rekorlar kıracak. Özellikle Bitcoin dominasyonunda 49 seviyesi oldukça kritik. Ağustos ayı başı itibariyle yüzde 100 malda kalmakta fayda var” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.