Mehmet Şimşek'ten zam açıklaması geldi! Artık sınırlı olacak

Mehmet Şimşek'ten zam açıklaması geldi! Artık sınırlı olacak

Bakan Mehmet Şimşek'ten köprü ve otoyollara yapılan zam sonrasında açıklama geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, köprü ve otoyollardaki zam konusunda sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı.

Bakan Şimşek, bu zamların yıllık enflasyona yaklaşık 0,05 puanlık bir etkisi olacağını öngördüklerini belirtti. Ayrıca, bu artışların taşımacılık maliyetlerinden kaynaklanan tüm dolaylı etkileri içereceğini vurguladı.

Bakan Şimşek'in ifadeleri şu şekilde:

"Son köprü ve otoyol fiyat artışlarının yıllık enflasyona olan etkisinin yaklaşık olarak 0,05 puan olacağını öngörüyoruz. Bu değerlendirme, taşımacılık maliyetlerinin tüm dolaylı etkilerini içermektedir.

Hükümet olarak yıl sonu enflasyon hedefine ulaşmak için kararlıyız. Mali disiplini güçlendirmek amacıyla aldığımız kararlar, dezenflasyon hedefimizi göz önünde bulundurmaktadır.

Kamuda tasarruf ve verimlilik paketiyle birlikte, gelecek dönemde atacağımız diğer adımlarla maliye politikası olarak enflasyonla mücadeleye olan desteğimizi artırarak devam edeceğiz."

KÖPRÜ VE OTOYOLLARA ZAM

Bugün itibariyle köprü ve otoyollara zam yapıldığı açıklanmıştı. Karayolları Genel Müdürlüğü 15 Mayıs'tan geçerli olmak üzere köprü ve otoyol ücretlerinde artış yaptı.

Bu zam kapsamında 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden otomobiller için geçiş ücreti 15 liradan 24 liraya yükseltildi. Osmangazi Köprüsü'nde ise en ucuz geçiş 290 lirayken 399 liraya çıkartılırken, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde geçiş ücreti 295 liradan 419 liraya, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ise 35 liradan 49 liraya yükseltildi.

ekran-goruntusu-2024-05-15-145311.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.