Artık herkese bedava olacak! Yarında itibaren başlıyor

Artık herkese bedava olacak! Yarında itibaren başlıyor

Ücretsiz uygulama yarından itibaren başlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun duyurusuyla birlikte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 16 Mayıs Perşembe günü itibarıyla ücretsiz HPV aşısı uygulamasını başlatıyor.

HPV (İnsan Papilloma Virüsü) kaynaklı kanser vakalarının artış gösterdiği bir dönemde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu adımı önemli bir müjde olarak karşılandı.

Uzmanlar, HPV'ye karşı en etkili korumanın aşı olduğunu belirtirken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun duyurusuyla aşının ücretsiz olarak sunulacağı açıklandı.

c4c6f5bab6c8bc7e996d6a47d74111c263274d009e74dab7683f27e9fee4a267.jpgİmamoğlu'nun verdiği bilgilere göre:

Ücretsiz HPV aşı uygulaması 16 Mayıs'tan itibaren başlıyor ve ilk etapta İstanbul'da ikamet eden 9-26 yaş aralığındaki sosyoekonomik açıdan dezavantajlı bireylere yönelik olacak.

Aşılar, İBB Sağlık Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren belirlenen merkezlerde yapılacak. Bu merkezler arasında Şehzadebaşı Tıp Merkezi, Darülaceze Tıp Merkezi ve Esenyurt Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezleri bulunuyor.

Aşılama süreci, 9-15 yaş arası bireyler için iki doz, 15 yaş üzeri bireyler için üç doz şeklinde olacak. Aşılamanın ardından belirli aralıklarla diğer dozların da yapılması gerekecek.

16 Mayıs'tan itibaren başlayacak aşı uygulamasından faydalanmak isteyen 9-26 yaş aralığındaki bireyler ve ebeveynleri, ücretsiz HPV aşısı için başvurularını https://forms.ibb.gov.tr/saglik/ibb-hpv-formu/ adresinden yapabilecekler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.