Duşta kadınlar erkeklerden daha fazla yapıyor! Uzman isimden ilginç tavsiye

Duşta kadınlar erkeklerden daha fazla yapıyor! Uzman isimden ilginç tavsiye

Uzman isimden stres ile başka çıkmanın püf noktaları.

Son araştırmalar, duşta ağlama eyleminin kadınlar arasında erkeklere göre neredeyse beş kat daha fazla olduğunu gösteriyor. Klinik Psikolog ve Nöropsikolog Dr. Amber Johnston, duşta ağlamanın zihin ve beden için faydalarını detaylandırdı.

Klinik Psikolog ve Nöropsikolog Dr. Amber Johnston ve Danışman Georgina Sturmer, insanların duşta neden ağladığını ve bunun sizin için neden iyi olduğunu açıklamak için Rains to You (STY) ile konuştular.

215711d0-2efd-11eb-bfb4-9fe831b2ae4a.jpgSTY'ye göre, insanların yüzde 74'ü duşta ağlıyor. Bir konuşmacı şunları söyledi: "Duş genellikle sadece düşüncelerimizle baş başa kaldığımız rahatlatıcı bir alandır. Çoğu kişi bunu günü düşünmek, şarkı söylemek veya bazıları için gözyaşı dökerek duygularını açığa çıkarmak için uygun bir an olarak kullanır."

Dr. Johnston, duşta ağlamanın zihin ve beden için faydalarını anlattı. Dr. Johnston, "Sıcak duş almanın ve ağlamanın, bedendeki ve zihindeki gerilimi azaltmak, bedeni daha büyük bir rahatlama durumuna döndürmek ve ruh halini yükseltmeye yardımcı olan kimyasalları teşvik etmek için üstel bir etkisini görmek mümkündür. Bu deneyimden sonra kişi daha iyi, rahatlamış ve muhtemelen uykuya hazır olabilir. Ayrıca, ağlama anlarının ardından vücudunuza hızlı bir soğuk su tutulduğunda vücudun canlandırarak güne başlamaya hazır olabilirsiniz." ifadelerine yer verdi.

scale-1200.jpgGeorgina Sturmer şunları ekledi, "Gün boyu her türlü duyguyu yaşıyoruz. Çoğu zaman bu duyguları keşfetmeye veya ifade etmeye ihtiyaç duyarız. Ağlamak, vücudumuzun bastırılmış duygularımızı serbest bırakmasının ve kendimizi sakinleştirmesinin doğal bir yoludur. Fakat yine de ihtiyaç duyduğumuzda gözyaşı dökmek konusunda kendimizi her zaman rahat hissetmiyoruz. Gözyaşlarımızın uygunsuz, utanç verici veya bir zayıflık belirtisi olduğunu hissedebiliriz. Bu genellikle büyürken özümsediğimiz mesajlara dayanır. Ya da çevremizdeki toplumun beklentileri. Dolayısıyla bu, duygularımızla bağlantı kurabileceğimizi ve gözyaşlarımızın akmasına izin verebileceğimizi hissettiğimiz özel bir an bulmamıza yol açabilir."

shutterstock-198405152.webpÇoğu kişi duşa adım attıklarında kendilerini ağlamaya tetiklenmiş buluyor ve duşun onlar için neden bu kadar rahatlatıcı bir yer olduğunu merak ediyorlar. Georgina şunları söyledi, "Duşta olduğumuzda, bu günlük yaşamın dikkat dağıtıcı unsurlarından uzaklaşmak için bir fırsattır. 7/24 bağlantıda olduğumuz ve çoğu zaman 'gösteride' olduğumuz bir dünyada, duş gerçekten kendimizle baş başa olduğumuz az sayıdaki yerden biri olabilir. Bu mahremiyet ve bağlantı duygusu, duygularımızla bağlantı kurma konusunda kendimizi rahat hissetmemize yardımcı olabilir."

s1200.jpgAğlamak çoğu zaman olumsuz bir durum olarak görülüyor ancak Dr. Amber Johnston, ağlamanın faydaları olduğunu söylüyor. Şöyle dedi, "Gözyaşlarının kendisi, çok fazla stres hormonunun (kortizol) veya ek toksinlerin detoksu gibi davranabilir. Kortizolün vücut sisteminden dışarı salınmasıyla ağlama, parasempatik sinir sisteminin (veya gevşeme tepkisinin) aktive edilmesiyle bağlantılıdır. Bu, savaş ya da kaç tepkisinin tam tersidir ve bu nedenle artan gerilim durumuna karşı doğal bir panzehirdir."

Ağlamanın "hem ruh halini yükseltebilen hem de doğal ağrı kesici görevi görebilen doğal endorfinleri serbest bıraktığını, aynı zamanda iyi bir ağlamanın ardından daha büyük bir rahatlama hissine (veya belki de uykululuğa) yol açtığını" söyledi.

Uzmanlar ayrıca duşun faydalarını şöyle sıraladı:

SICAK DUŞUN FAYDALARI

Sıcak duş almak, günün stresinden arınmanın ve gevşemenin mükemmel bir yoludur. Kaslarınızı rahatlatır, kas ağrılarını ve gerginliğini hafifletir. Ayrıca, vücudunuzda doğal bir iyilik kimyasalı olan oksitosin salgılanmasına yardımcı olur. Sıcak duşun ardından vücudunuz uykuya elverişli bir sıcaklık seviyesine ulaşır, böylece daha kolay dinlenir ve yenilenirsiniz.

SOĞUK DUŞUN FAYDALARI

Biraz canlandırıcı bir deneyim için soğuk duşlar harikadır. Dopamin salgılayarak size enerji ve dikkat artışı sağlarlar, bu da sizi daha iyi hissettirir. Ayrıca, ruh halinizi iyileştirmek için endorfin salgılarlar. Soğuk suyun dolaşımını iyileştirir, kalp atış hızını artırır ve yorgunluğu ve iltihabı azaltır. Hem fiziksel hem de psikolojik dayanıklılığınızı artırmanıza yardımcı olabilirler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.