Bir kaşığı adeta vitamin saçıyor! Sağlıklı kilo vermenin anahtarı olarak biliniyor

Bir kaşığı adeta vitamin saçıyor! Sağlıklı kilo vermenin anahtarı olarak biliniyor

Sağlıklı şekilde kilo vermek isteyenler yiyeceklerine bunu ekliyor, bir anda güçlü sindirimle dengeyi kuruyor.

Beslenmede dengeyi sağlamak, sağlıklı bir şekilde kilo kontrolü için önemlidir. Ancak yediklerimize içtiklerimizde dikkat etmek için aşırı çaba sarf etmek yorucu olabilir. “Tek bir güçlü ürün olsa da sağlıklı şekilde kilo versem” diyenlerin sevineceği bir tohum, tüm dengeyi korumanızı sağlıyor.

Sindirim sistemini güçlendirip yüksek besin değerlerini kolay yoldan almak isteyenler, protein ve vitamin içeriği yüksek olan bu tohumu beslenme programından asla çıkarmıyor. Çünkü bu tohumun bir tanesi bile sağlık deposu olarak biliniyor. Yiyeceklere eklenerek tüketilen bu mucizevi tohumlar, kan şekerini dengeleyip kemikleri çelik gibi sağlamlaştırıyor. Peki, bu mucizevi tohum hangisi?

chia-seeds-brown-ceramic-bowl-isolated-close-up-photo-food-above-white-background-244694093.webp

MİNİCİK TOHUM ADETA VİTAMİN DEPOSU

Chia tohumu ya da halk arasında bilinen adıyla ciya tohumu, sağlıklı beslenmenin temel taşı gibi kullanılıyor. Yoğurtla kolayca tüketilebilen omega-3 kaynağı yapısıyla metabolizmayı adeta uçuruyor. Yapısında bulunan alfa-linolenik asit (ALA) de kalp sağlığını koruyor. Chia tohumları tüm bunların yanı sıra beyin fonksiyonlarını iyileştiriyor, damar sağlığına iyi geliyor.

48318c4e6f2a21c14d21aae1c547471e.jpg

SİNDİRİM SİSTEMİNİN VE GENÇLİĞİN DOSTU

Ayrıca chia tohumu tüketenlerin sindirim sistemi düzene giriyor. Yüksek lif içeriğine sahip chia tohumu, yüksek tok tutma özelliğiyle kilo kontrolünde de bir numaradır.

Antioksidan zengini yapısı, vücuttaki serbest radikalleri kontrol altında tutarak hastalıklara karşı korumasının yanı sıra yaşlanmayı geciktirici etkilere sahiptir.

chia-4449524-1920.jpg

KEMİK GELİŞİMİNDE ETKİLİ

Chia tohumu, fosfor, kalsiyum, magnezyum gibi mineraller sayesinde kemik sağlığını korumaya yönelik en etkili besinlerdendir. Kemik yoğunluğunu artırarak kemik erimesine karşı korur. Kırılmış kemikleri onarmada da destek olacaktır. Güçlü kemiklere sahip olmak isteyenlerin mutlaka tüketmesi gereken tohum olarak karşımıza çıkıyor.

istock-186558896.jpg

DİYABET RİSKİNİ AZALTIR

Diyetlerde sıklıkla kullanılan chia (çiya) tohumu, kan şekerini dengeler. Düşük glisemik indekse sahip olması sebebiyle, hızlı şekilde kan şekerinin yükselmesini önler. Böylece diyabet riskini minimize eder.

Tüm bu yararlarını bünyeye almak isteyenlerin yoğurtla, smoothielerle veya özel puding tarifleriyle tüketmeleri önerilir.

i.webp

one-wooden-scoop-of-chia-seeds-82dp5f51b5tft2dj.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.