Bu diyet hastalık riskini düşürüyor: Uzmanı uyardı

Bu diyet hastalık riskini düşürüyor: Uzmanı uyardı

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Soydemir anlattı

Diyet yapmak kilo vermenize yardımcı olmanın yanı sıra vucüdunuzdaki yararlı bakterilerin de hastalıklarla savaşması açısından vucudunuzdan toksinlerin atılmasını destekleyici bir göreve sahiptir. Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte diyet yapma ve uygulama çeşitliliğinin artış göstermesi yanlış uygulamalara da sebep olabilir. Bu nedenle en doğru diyet programı için mutlaka bir uzmandan destek almak gerekiyor.

Sebze, meyve, tahıl ve zeytinyağını merkeze koyan Akdeniz diyetinin çevre için de sürdürülebilir bir diyet olduğuna vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Soydemir, “Akdeniz diyeti kalp damar hastalıkları, tip 2 diyabet, kanser, obezite, romatoid artrit gibi kronik hastalık risklerini azaltıyor ve yaşam süresini uzatan bir etki oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Beslenme ve Diyet Uzmanı Soydemir, sürdürülebilir bir diyetin, hem bireysel sağlı iyileştirmeyi hem de insanların çevresel etkisini azaltarak dünyayı korumayı amaçlayan bir yaklaşım olduğuna değinerek Bu yaklaşımın dengeli ve çeşitli bir beslenme biçimiyle birlikte yiyeceklerin kaynaklarını, üretim süreçlerini ve tüketim alışkanlıklarını dikkate aldığını vurgulayan Diyetisyen Soydemir, sürdürülebilir diyetlerin Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından ekonomik olarak erişilebilir, kültürel açıdan kabul edilebilir, beslenme rehberlerine uygun ve çevresel etkisi düşük olan diyetler olarak tanımlandığını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.