85-90 yaşlarına kadar yaşama şansınız çok yüksek! Bu işarete dikkat

85-90 yaşlarına kadar yaşama şansınız çok yüksek! Bu işarete dikkat

Japon bilim adamlarının yaptığı yeni bir araştırma sonucunda, bir insanın 85-90 yıldan fazla yaşayacağını gösteren bir işaret buldular. Bu işaret, sizde de bulunuyorsa 80 yıldan fazla yaşayacağınız öngörüyor. İşte haberin detayları…

Japon bilim adamları, 70 ile 80 yaş aralığındaki bir kişinin gençliğinin ilk yıllarındaki kadar hızlı yürümesi durumunda 80 ile 90 yaşlarına kadar yaşama şansının çok yüksek olduğunu kanıtladılar. Çalışmanın başlamasından yaklaşık 10 yıl sonra Japon bilim adamları, aynı kişilerin yürüme hızlarını tekrardan ölçtüler ve yürüme hızlarının ortalama yüzde 7,5 oranında arttığını tespit ettiler.

Picture background

Ayrıca Japon bilim adamları, 60 ile 70 yaş aralığında bulunan bir kişinin saniyede yaklaşık 2 metre gibi bir hızla yürümesi durumunda, çok yüksek ihtimalle uzun bir hayat yaşayacağını tespit etmiş oldular.

Yürüme hızı düşükse (saniyede yaklaşık 0,5 metre), uzun yaşama olasılığı önemli ölçüde azalıyor. Bilim adamları, kadınlarda uzun ömürlü olma ihtimalinin çok daha yüksek olduğunu da bu çalışmaları sonrası kanıtlamış bulunuyorlar.

Picture background

Ünlü Japon bilim adamı Hidenori Arai, Japonların tam da hızlı yürüme hızları ve sürekli yürüyüşleri nedeniyle daha genç göründüklerini belirtti. Gençlik durumunun kişinin yürüme hızıyla orantılı olduğunu ve hızlı yürüyen insanların 80 yaşından fazla yaşam olasılığının fazla olduğunu belirtti.

Bilim adamları, kalp ve kan damarlarını çalıştırdığı için günde en az bir buçuk saat boyunca, temiz havada yürümeyi ve aynı zamanda tempolu bir yürüyüş ile bu egzersizi düzenli olarak yapılması gerektiğini dile getirdi.

Picture background

Antioksidanlar, serbest radikallerin oksitleyici etkisini nötr hale getiren, sağlıklı hücre bölünmesini teşvik eden ve erken hücre yaşlanmasını önleyen maddelerdir. Ayrıca antioksidanlar açısından zengin besinler kronik hastalıklara karşı mükemmel bir korumadır. Bu nedenle, dünyanın her yerinden asırlık insanların bu maddeleri içeren ürünlerden olan yeşil çay, kahve, taze sebze ve meyveler, fındık, baklagiller gibi gıdaları bolca tüketmektedirler.

Picture background

Japonya'daki Okinawa adası, Kaliforniya'daki Loma Linda, Kosta Rika'daki Nicoya Yarımadası, buralarda yaşayan insanların ortalama yaşam süresi 80 ile 90 yıldır ve ayrıca 110 yaşın üzerinde çok sayıda insan da buralarda yaşamaya devam etmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.