Çalışanlar soğuk soğuk terleyecek ‘Yapay zeka artık çalışma sürelerini hesaplayacak’

Çalışanlar soğuk soğuk terleyecek ‘Yapay zeka artık çalışma sürelerini hesaplayacak’

Çalışanlara kara haber geldi. Geliştirilen teknoloji ile birlikte yapay zeka çalışma sürelerini hesaplayacak.

Milyonlarca çalışan daha iyi şartlarda çalışmak isterken stresi artıracak önemli bir gelişme yaşandı. Çalışanlar mobingten uzak rahat bir çalışma ortamı isterken daha da kötüsü için düğmeye basıldı.

Çalışanları hayal kırıklığına uğratacak olan gelişme iş verenleri çok memnun edecek. Yapay zeka teknolojisi kullanılarak hayata geçirilmeye planlanan uygulamanın görüntüleri sosyal medyadan paylaşıldı.

stres-yonetimi-nasil-yapilir.jpg

Binlerce kişinin izlediği paylaşımda geliştirilen teknolojinin nasıl işleyeceği gözler önüne serildi. Çin’deki bir işyerinde, kameralar üzerine yerleştirilen yapay zeka hangi personelin ne kadar süre çalıştığını tespit edebilecek.

dunyada-bir-ilk-yapay-zeka-ceo-olarak-atandi-cin-yapay-zeka-haberleri-bilim-haberleri-ceo-nedir-yapay-zeka-ceo-olarak-atandi-eqmx.webp

UYGULAMA TEPKİ GÖRDÜ

Söz konusu görüntülerde bilgisayar başından ayrılan çalışan kamera tarafından tespit edilerek sistem de bekletmeye alıyor. Personel işinin başına döndüğünde tekrar ekran yeşile dönerek aktif hale getiriyor.

Uygulamanın amacının çalışanların verimliğini izlenmesi açısından tasarlandığı belirtildi. Çalışanları strese sokacak bu uygulamaya sosyal medyada tepki gösterdi. Kullanıcılar uygulamanın gereksiz olduğunu tam tersi çalışanın performansını olumsuz yönde etkileyeceğini öne sürdü.

asdasdadsd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.