Borsa kahini: Hazır olun 1000’e katlayacak

Borsa kahini: Hazır olun 1000’e katlayacak

Ünlü ekonomist o yatırımı işaret ederek 1000'e katlayacağını açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Yatırımlar arasında ise dolar, bitcoin, gümüş, altın ve borsa öne çıkıyor. Ünlü ekonomist Murat Han, zengin edecek yatırım aracını açıkladı.

BORSA REKOR KIRIYOR

9 bin 400 seviyelerini gören borsa 1 ay içinde 10 bin 300 seviyesine kadar gelerek rekor tazeledi. Borsaya giren yabancı yatırımcıların bu artışın temel sebebi olduğu ise belirtiliyor. Borsa haftayı ise 10 bin 10 bin 218 seviyesinde kapandı. Mevduat faizlerinde ise artış yüzde 60 seviyelerine kadar dayanmış durumda.

dolar-altin.jpg

DİĞER YATIRIM ARAÇLARI 1 AYDA KAZANDIRMADI

Dolar, tarafında ise 1 aylık veride 32,42 seviyesinden 32,36 seviyesine düşüş yaşadığı göze çarptı. Doların Merkez Bankası’nın faiz artırımları sonrasında sabit kaldığı ise uzmanlar tarafından ön görülüyor.

Bir ay içinde 2 bin 552 TL bandında olan gram altın düşüş yaşayarak 2 bin 477 TL seviyesine geldi. Gram altındaki eğilim ise yatırımcıları mutlu etmedi. Gümüş gram tarafında ise 30,39 rekoru sonrası düşüş yaşayarak 29,15 seviyesine geldi. Kripto paralarda ise bitcoin 74 bin dolar rekorunun ardından 60 bin seviyelerine kadar düşüş yaşadı.

112086606-dolartl.jpg

HAN: 1000’E KATLAYACAK

Pek çok yatırımcı ise elindeki varlıklar konusunda ne yapması gerektiği konusunda uzman görüşlere başvuruyor. Onlardan biri ise son zamanlarda büyük beğeni toplayan ünlü ekonomist Murat Han, oldu. Han, yatırımcılara birikim yapması konusunda uyarıda bulunarak, iki yıllık birikim dönemini açıkladı. Han, “Dünyada işler bu şekilde rayında gitmeye devam ederse, bugün aldığımız 100 yatırım aracı bol para dönemiyle birlikte kendini 100'e veya 1000’e katladığını göreceğiz” dedi. Han, 2001 yılında ve 2008 yılında ortaya çıkan yeni zenginler gibi iki yıl içinde de çıkabileceğini belirtti.

Koç hissesi örneğini veren Han, “Eğer iki yıl birikim yaparsan bu damlaya damlaya göl olacak. 2 yıl sonra nasip kısmet olursa bu parayı da belki büyük bir yatırıma çevirebilirsiniz” ifadelerini kullandı. Yenilenebilir enerjinin gelecekte önemli bir yer edineceğinin altını çizen Han, “Bu fiyatlardan 2 yıl boyunca gümüş toplayabilme ihtimalini ben değerlendiriyorum. Çünkü dünyada enerji sistemleri değişiyor” söyleminde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.