Ev almak isteyenlere soğuk duş! 3 milyonluk ev kredisinin geri ödemesi dudak uçuklattı

Ev almak isteyenlere soğuk duş! 3 milyonluk ev kredisinin geri ödemesi dudak uçuklattı

3 milyon değerinde ev kredisinin geri ödemesi ağızları açık bıraktı. Emekliler ve dar gelirli vatandaşlar artık ev almayı rüyalarında bile göremeyecek.

Eskiden kemerleri sıkan, zorla da olsa yediğinden içtiğinden kesen vatandaş, uzun süren kredilerle ev alabiliyordu. Ev almak zor olsa da hiçbir dönemde imkansız görülmüyordu. Ancak son dönemde ev almak hayalin de ötesine geçti. Artan konut kredileri sonucu 10 yıllık geri ödeme anaparanın 7 katına yükseldi. Rakamı duyanlar kulaklarına inanamadı.

GERİ ÖDEME MİKTARLARI ŞOKE ETTİ

Eskiden zor da olsa krediyle ev alabilen normal bir vatandaş, günümüzde ev almak üzere banka kredisi çekmek için bankanın önünden bile geçmeyecek. Alınacak kredilerin geri ödemesine ömür bile yetmeyecek.

3 milyonluk ev kredisi çeken bir vatandaş, kredinin geri ödemesi olarak 3 katı ila 7 katı fiyatla karşı karşıya kalacak. 3 milyon liralık 10 yıllık faiz miktarı için banka 21 milyon 250 bin liraya kadar çıktı.

yenicag1.webp

ANAPARA İLE FAİZ ARASINDA UÇURUM GÖRÜLDÜ

Devlet bankasından anapara olarak 3 milyon TL kredi alan bir vatandaş, ev için 18 milyon 226 bin 94 lira faiz ve 24 bin 560 lira masrafla karşılaşacak. Faiz oranı olarak 5,89 görülürken aylık taksitler 176 bin 884 bin 12 lirayı buldu.

Diğer bankalara bakıldığında ise 3 Milyon liraya 3 katı kadar geri ödeme çıkardığı görüldü. İşte O bankalardaki 3 milyon liralık konut kredisinin geri ödemesi:

yenicag2.webp

diger-bankalar333.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.