Borsada 7 hisseye ceza yağdı: Parasını yatıranların tadı kaçacak

Borsada 7 hisseye ceza yağdı: Parasını yatıranların tadı kaçacak

Borsa İstanbul’da işlem gören 7 hisse hakkında kredili işlem yasağı veya emir paketi tedbiri kararı alındı.

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimden 7 hisse hakkında tedbir veya yasak kararı alındığı duyuruldu.

borsa.jpg

KAP’ta yer alan bilgiye göre Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Etiler Gıda (ETILR), GSD Denizcilik Gayrimenkul, Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding (METRO), Oylum Sınai Yatırımlar (OYLUM) ve Zedur Enerji Elektrik Üretim (ZEDUR) hisseleri hakkında 14 Haziran 2024 tarihine kadar kredili işlem yasağı kararı alındı.

Ayrıca VBTS kapsamında Balatacılar Balatacılık Sanayi ve Ticaret (BALAT) ve Yeşil Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı (YGYO) hakkında aynı tarihe kadar emir paketi tedbiri kararı alındı.

HİSSELER NASIL TEPKİ VERECEK?

Borsa İstanbul’da hakkında yasak ve tedbir kararı alınan 7 hissenin nasıl tepki vereceği merak konusu oldu. Borsada işlem gören ZEDUR hisseleri yüzde 10 değer kazanarak 112,200 TL’den, BALAT hisseleri yüzde 8 değer kazanarak 37,000 TL’den, OYLUM hisseleri yüzde 4 değer kazanarak 14,910 TL’den, ETILR hisseleri dünü yüzde 4 değer kazanarak 30,900 TL’den dünü kapattı.

Yasak veya tedbir kararı alınan kalan 3 hisse arasında ise GSDDE hisseleri yüzde 3 değer kaybederek 11,450 TL’den, METRO hisseleri yüzde 9 değer kaybederek 3,470 TL’den ve YGYO hisseleri ise yüzde 9 değer kaybederek 11,700 TL’den dünü kapattı.

EMİR PAKETİ TEDBİRİ NEDİR?

Emir paketi tedbiri, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması gibi uygulamaları içerir. Bu tedbirlerin yanı sıra kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri gibi önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de devam eder.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.