Devrim Zelyut: Çok fena düşecek

Devrim Zelyut: Çok fena düşecek

Evren Devrim Zelyut, o yatırım aracının çok düşeceğini açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. Dolar, altın, kripto para ve borsa son dönemde dikkat çeken yatırımlar arasında yer edindi. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar için net rakamı açıkladı

TL DEĞER KAZANMAYA BAŞLADI

Merkez Bankası’nın faiz artırımında rekora giderek yüzde 50 seviyesine geldi. Ayrıca yeni parasal sıkılaştırma politikası ile KKM’nin azalması ile ekonomik anlamda TL’nin değer kazanmasına sebep oldu. Öyle ki mevduat faizleri yüzde 60 seviyelerini geçti. Mevduat faizleri son dönemde altın ve dolara karşın ciddi kazançlar sağladı.

emekli-maas-eridi-001.jpg

KAMUDA TASARRUF PAKETİ

Ancak yapılan reformlar TL karşısında diğer yatırım araçları karşısında düşüş yaşatmadı. Bu nedenle yeni önlemler ise alınmaya devam ediyor. Onlardan biri ise Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kamuda tasarruf tedbirleri oldu. Tedbirlerin temel amacı ise enflasyon oranın ve ekonomik programa destek olması hedefleniyor.

65410419a468601a8c509789.jpg

ZELYUT: DOLAR ÇOK FENA DÜŞER

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, hükümetin tasarruf paketine ilişkin çarpıcı açıklamada bulunarak dolar yatırımcılarına kötü haberi verdi. Zelyut, “Yapısal reformların yapılması gerekiyor. Dolar çok fena düşer. En fazla 30 liraya düşer. Çünkü bu paketi de satın alırlar” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.