Türkiye bu iki adisyonu konuşuyor: Fiyatlarda ipin ucu iyice kaçtı

Türkiye bu iki adisyonu konuşuyor: Fiyatlarda ipin ucu iyice kaçtı

Fiyatlarda semt ve restoranlara göre yaşanan tutarsızlıklar devam ederken, sosyal medyada paylaşılan iki farklı adisyon gündem oldu.

Artan enflasyon ve peş peşe gelen zamlar vatandaşları zor durumda bıraktı. Türk-İş, 2024 Nisan ayı için açlık sınırını 17 bin 725 TL olarak açıkladı. 17 bin 2 TL olan asgari ücret, açlık sınırının altında kaldı. Alım gücünün sürekli düştüğü bu dönemde, vatandaşlar için bir kafede oturup sosyalleşmek bile lüks haline geldi.

TBMM’DE DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Yiyecek sektöründeki aşırı fiyat artışına tepki olarak vatandaşlar, geçtiğimiz haftalarda sosyal medyada bir araya gelerek kafe ve restoranlara gitmeme kararı almış ve boykot ederek tepkilerini göstermişti. Bir yandan da, işletmelerin fahiş fiyat artışına karşı uygulanacak cezaların artırılmasına yönelik çalışmalar da Meclis’e sunuldu. Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi.

HERKES BU 2 FARKLI ADİSYONU KONUŞUYOR

ekran-goruntusu-2024-05-14-103408.png

Fiyatlarda semt ve restoranlara göre yaşanan tutarsızlıklar devam ederken, sosyal medyada paylaşılan iki farklı adisyon gündem oldu. Büyük bir AVM'nin içinde bulunan bir kafede küçük bir karton bardak kahvenin 85 TL olması büyük tepki çekti. Paylaşımı yapan vatandaşın gönderisine çok sayıda yorum geldi. Bir diğer adisyonda ise, Galata Kulesi manzaralı bir kafede 3 Türk kahvesinin 585 TL, 3 bardak çayın ise 225 TL’ye satılması eleştirildi.

ekran-goruntusu-2024-05-14-103425.png

İŞİN UCU İYİCE KAÇTI

Bu iki adisyonu gören sosyal medya kullanıcıları, ekonomik krizde "işin ucu iyice kaçtı", "denetleme gelmeli" gibi yorumlarda bulundu. Ödedikleri hesapların fişlerini sosyal medyada paylaşarak seslerini duyurmaya çalışan vatandaşlar, yiyecek sektöründeki bu kontrolsüzlüğe acil çözüm getirilmesi çağrısında bulunuyor.

ekran-goruntusu-2024-05-14-105558.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.