Kredi kartı limitleri değişiyor: Son tarih verildi

Kredi kartı limitleri değişiyor: Son tarih verildi

Banka kartı ve kredi kartı kullanıcıları için son tarih verildi. Artık kredi kartı işlem limitleri değişiyor.

Banka kartı ve kredi kartı kullanıcıları için müjdeli bir haber geldi. Temassız ödemelerde şifresiz işlem limitinin artırılacağı duyuruldu. Koronavirüs sonrasında hijyenin öneminin artmasıyla birlikte, temassız ödeme yöntemleri daha fazla tercih edilmeye başlandı. Bu doğrultuda, banka ve kredi kartları için temassız işlem limitlerinin yükseltileceği açıklandı.

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren temassız kart işlem limiti 1.500 TL'ye çıkarılacak. Bu değişiklik, vatandaşların günlük alışverişlerini daha rahat ve hızlı bir şekilde yapmalarını sağlayacak.

2020 yılında salgının etkisiyle temassız ödeme yöntemleri büyük önem kazandı. Artan hijyen gereksinimi nedeniyle insanlar daha güvenli ödeme seçeneklerine yöneldi. Bu kapsamda, temassız işlemlerde limit artırılarak vatandaşların daha yüksek tutarlarda alışveriş yapmaları mümkün olacak.

BDDK'nın kararıyla kredi kartı kullanıcıları artık daha yüksek tutarlarda temassız işlem yapabilecekler. Bu özellikle günlük alışverişlerde ve market harcamalarında daha pratik olacak. Temassız ödemelerin yaygınlaşmasıyla, ödeme işlemleri daha hızlı ve kolay hale gelecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.