Maliye bu kez de emeklinin peşine düştü! Hepsi tek tek incelenecek

Maliye bu kez de emeklinin peşine düştü! Hepsi tek tek incelenecek

Danıştay'dan milyonlarca emekliyi endişelendiren önemli bir karar geldi. Maliye bu kez de emeklilerin peşine düştü.

Kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önderliğinde Gelir İdaresi Başkanlığı'nın denetimleri kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamını her geçen gün arttırıyor. Denetimleri sıklaştıran yetkililer işletmelerde kullanılan POS cihazlarının kullanımından elde edilen hasılatın vergi beyanı yapılıp yapılmadığı, banka hareketlerini de kontrol ediyor.

MALİYE BU KEZ EMEKLİLERİ İNCELEYECEK

Son olarak Danıştay'dan milyonlarca emekliyi endişelendiren önemli bir karar geldi. Maliye bu kez de emeklilerin peşine düştü. Özellikle işsizler, ev hanımları ve emekliler gibi dar gelirli vatandaşlar hedef alınarak banka hesaplarındaki para transferleri titizlikle incelenmeye başlandı.

Kara para aklama veya terör finansmanı gibi yasa dışı faaliyetlerde bulunan kişilere karşı önlem alınması amacıyla bu adım atıldı. Özellikle kayıt dışı çalışan şirketlerin, kendi personeli, arkadaşları veya yakın çevresindeki kişiler adına açtığı banka hesapları aracılığıyla elde ettikleri kayıt dışı gelirleri topladığı ve ödemeleri de yine bu hesaplar üzerinden gerçekleştirdiği tespit edildi.

HESAP SAHİPLERİNİN HABERİ BİLE YOK

Bu durumda, vergi mükellefiyeti olmayan kişilerin banka hesaplarında önemli miktarda para hareketliliği yaşanabiliyordu. Ancak hesap sahiplerinin çoğu, hesaplarının bu şekilde kullanıldığından habersizdi. Banka hesaplarının kiralanması karşılığında ise, hesap sahiplerine her kullanım başına veya aylık olarak belirli bir miktar ödeme yapılıyordu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.