Schengen vizesine zam! Bugünden itibaren geçerli

Schengen vizesine zam! Bugünden itibaren geçerli

Schengen vizesi ücretlerine zam geldi! Gelen zam bugünden itibaren geçerli olmaya başladı.

Schengen vizesi zamlı tarife bugünden itibaren başladı. Yeni tarifeye göre, yetişkinler için vize ücreti 80 eurodan 90 euroya (3.140 TL) yükseldi.

Schengen vizesine yapılan zam bugünden itibaren geçerli olacak. Böylece, vize ücretleri yüzde 12 oranında artarak 90 euroya (yaklaşık 3.140 TL) çıktı.

Schengen vizesinde zamlı tarife başladı | Schengen vizesi kaç lira oldu?

6-12 yaş arasındaki çocuklar için vize ücreti ise 40 eurodan 45 euroya yükseltildi.

Avrupa Birliği, düzensiz göçmenlerin geri kabulü konusunda iş birliği yapmayan ülkelerin vatandaşlarına 135 veya 180 euro vize ücreti uygulayacak.

UZATMA ÜCRETİ SABİT KALDI

Schengen vizesi uzatma ücreti ise 30 euro olarak sabit kalacak.

EN SON 2020 YILINDA ZAMLANMIŞTI

Avrupa Komisyonu, vize başvuru ücretlerinin artırılmasına yönelik teklifini Şubat ayında sunmuştu. Vize ücretleri, 2020 yılında 60 eurodan 80 euroya çıkarılmıştı.

SCHENGEN VİZESİ NEDİR?

Schengen vizesi, Schengen bölgesine dahil ülkelerde serbestçe seyahat etmeyi sağlayan bir vize türüdür. Bu vize, Schengen bölgesini oluşturan ülkelere giriş yapma olanağı tanır ve şartlara bağlı olarak birden fazla ülkeyi ziyaret etme imkanı sunar.

Picture background

SCHENGEN VİZESİ NASIL ALINIR?

Şubat 2020'den itibaren Schengen ülkelerine elektronik başvuru yapılabilmektedir. Başvuru formları elektronik ortamda doldurulup imzalanarak gönderilebilir. Ayrıca, gitmek istenilen ülkenin temsilciliği aracılığıyla da Schengen vizesi alınabilir. Başvuru yapacak kişiler, ilgili kurumun talep ettiği belgeleri topladıktan sonra internet üzerinden e-randevu alarak başvurularını tamamlayabilirler.

Örneğin, Hollanda vizesi için aracı kurumun internet sitesinden randevu aldıktan sonra gerekli evrakları tamamlayıp başvuruda bulunabilirsiniz.

Vizeyi aldıktan sonra, izin süreniz dahilinde Schengen bölgesindeki ülkeler arasında serbestçe dolaşabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken önemli bir husus, ilk girişin vizeyi aldığınız ülkeden yapılması gerektiğidir.

İlk girişinizi bu ülkeden yaptıktan sonra diğer Schengen ülkelerine geçiş yapabilirsiniz. Örneğin, Avusturya üzerinden Schengen vizesi alarak Avusturya-Belçika-Çek Cumhuriyeti turu yapmak istiyorsanız, önce Avusturya'ya giriş yapmalı ve ardından diğer ülkelere seyahat etmelisiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.