İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dev projeyi paylaştı: Türkiye’de bir ilk diye duyuruldu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dev projeyi paylaştı: Türkiye’de bir ilk diye duyuruldu

Bisküvi ve glütensiz gıda fabrikasının açılmasıyla birlikte bu ürünlerin vatandaşa daha ucuza satılması bekleniyor.

Glütensiz beslenen İstanbulluyu sevindirecek gelişme yaşandı. Türkiye’de ilk olan dev proje İBB tarafından tamamlandı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, fırıncılık ve pastacılık kapsamındaki dev projeyi sosyal medya hesabından paylaşarak duyurdu. Türkiye’de ilk seri ve glütensiz üretim hattını barındıracağı söylenen projeyle ilgili çalışmalar hız kazandı. Projesi tamamlanarak kurulan fabrikanın açılması bekleniyor.

ekrem-imamoglu2-001.webp

MİLYONLARCA İSTANBULLUYU SEVİNDİRECEK HABER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak büyük projeyi açıkladı. İBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Ahmet İsvan Halk Ekmek fabrikasının ikinci etap kapsamında tasarlanan bisküvi ve glütensiz gıda üretim binalarının yapımının tamamlandığı kaydedildi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KAPALI HALK EKMEK FABRİKASI

Binalarda bisküvi ve glütensiz gıda üretimi gerçekleştirilecek ve İstanbulluları mutlu edecek.

Türkiye’nin kapalı alana sahip en büyük halk ekmek fabrikası olan Ahmet İsvan Halk Ekmek fabrikasında ilk kez seri ve glütensiz üretim hattı da bulunacak.

47 bin 500 metrekare alana sahip fabrikanın 35 bin 500 metrekaresinin kapalı alan olduğu da açıklandı. İlk etap 2022 yılının ortasında tamamlanarak hizmete açılmış olan fabrikanın ikinci etabında ise bisküvi ve glütensiz gıda üretim binaları yer alıyor. Binaların yakında hizmete açılacağı İBB Başkanı İmamoğlu tarafından sosyal medyasında açıklandı.

ekrem-imamoglu2.webp

BİNALARIN İÇERİSİNDE KREŞ VE PASTA ÜRETİM OKULLARI BULUNACAK

Yuvamız İstanbul kreşlerinden de bulunacak olan alanda bir de fırıncılık ve pastacılık okulu yer alacak. Pasta ve fırıncılık tutkunu olan kişilerin eğitim alması için yapılan bu yatırım da duyuruldu.

Tesiste yer alacak kreşte 4 derslik ve 80 öğrencilik kapasite bulunacak.

EKREM İMAMOĞLU KENDİ HESABINDAN PAYLAŞTI

Tamamlanan ikinci etabının yakın zamanda açılacağı belli oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendi sosyal medya hesabından İstanbullulara bir duyuru paylaştı.

İmamoğlu “Bisküvi ve glütensiz gıda fabrikasını da yakında açıyoruz. Fabrikanın içinde fırıncılık ve pastacılık okulu ile kreş de yer alacak.” ifadelerini kullandı.

mamoglu.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.