Kamuda tasarrufta yeni tedbirler belli oldu ‘Kemer sıkılmaya devam ediliyor’

Kamuda tasarrufta yeni tedbirler belli oldu ‘Kemer sıkılmaya devam ediliyor’
Ekonomide sıkılaşma kamuya da yansıdı. Bu kapsamda alınan yeni tedbirler belli oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı kurumlarla yaptığı görüşmeler neticesinde kamuda tasarruf için kapsamlı adımlar atılması planlanıyor.

Bu kapsamda tasarruf ilk olarak memurlardan başladı. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın hazırladığı raporda, kamu kurum ve kuruluşlarının personel servisi kiralama giderlerinde büyük artış yaşanması beraberinde tasarrufu getirdi.

Kamu personelinin ulaşımı için ayarlana servis giderleri, geçen yıla oranla 3 kat artması nedeniyle tasarruf için ekonomik olmayan hatlarda servislerin kaldırılmasına karar verildi.

12370144509243.webp

İÇİŞLER BAKANLIĞI’DA ADIM ATTI

Ses getiren bu kararın ardından İçişler Bakanlığı’ndan da önemli bir adım geldi. İçişleri Bakanlığı’nın X hesabında yaptığı paylaşımda tasarruf tedbirleri kapsamında yeni kararlar alındı.

İçişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, tasarruf tedbirleri kapsamında kararın İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın talimatıyla alındığını belirtti.

Alınan tedbirler kapsamında İçişler Bakanı Ali Yerlikaya’nın araçları da dahil olmak üzere Bakan Yardımcılarının koruma araç ve koruma polis sayılarının azaltılmasına karar verildi.

asdasdasdsddd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.