38 Yıl kadın olarak yaşadı şimdi hikayesi film oluyor 'Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz romanına ilham olmuştu'

38 Yıl kadın olarak yaşadı şimdi hikayesi film oluyor 'Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz romanına ilham olmuştu'
Giresun'da nüfus memurunun hatası sonucu 38 yıl boyunca "kadın" olarak yaşamak zorunda kalan Kumral Bodur'un sıra dışı hikayesi film oluyor.

Giresun'da nüfus memurunun hatası sonucu 38 yıl boyunca "kadın" olarak yaşamak zorunda kalan Kumral Bodur'un sıra dışı hikayesi, beyaz perdeye taşınıyor. Yazar Aziz Nesin'in "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" romanına da ilham kaynağı olan Bodur'un mücadelesi, filmin konusu olacak.

Kumral Bodur, nüfus memurunun yaptığı bir hata sonucu nüfusa "kadın" olarak kaydedilmiş ve 52 yaşına kadar pembe kimlik taşımak zorunda kalmıştı. Bu durum, Bodur'un hayatını adeta bir kabusa dönüştürdü.

38 YILLIK HUKUK MÜCADELESİ

38 yıl boyunca 15 hakim ve 19 savcı ile görüşen Bodur, bu süreçte evlenip 4 çocuk sahibi olmasına rağmen resmi nikah yapamamış ve çocuklarını nüfusuna kaydedememişti. Sigortalı bir işe giremeyen ve askerlik görevini de yerine getiremediği için birçok hak kaybına uğramıştı.

Yanlış kimlikten doğan sorunlar, Kumral Bodur'un hayatını derinden etkiledi. Yaşadığı psikolojik sorunlar sebebiyle aldığı hapis cezasını da kadın kimliğiyle çekmek zorunda kalan Bodur, erkek cezaevinde kimlik hatasının fark edilmesiyle serbest kalmıştı.

aw196947-01.jpg

FİLM SENARYOSUNA İLHAM KAYNAĞI OLDU

Kumral Bodur'un sıra dışı hikayesi, film yapımcılarının da dikkatini çekti. Yönetmenliğini Abbas Karatekin'in ve yapımcılığını Ulaş Karadeniz'in üstleneceği filmin senaryosu için Bodur ile görüşmeler start verdi. Bodur, filmin hikayesine olumlu baktığını ve önümüzdeki günlerde Giresun'da senaryo yazımı için detaylı görüşmeler yapılacağını ise söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.