İçi asla kurumayan browni tarifi

İçi asla kurumayan browni tarifi

Tadı damağınızda yer edecek, lezzetini unutamayacağınız browni tarifi.

Malzemeler:

  • 170 gram bitter çikolata
  • 1/2 su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet büyük boy yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 3/4 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı kakao
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  • Fırını 170°C (340°F) dereceye ayarlayın. Klasik bir kare fırın kabını yağlayın veya yağlı kağıt ile kaplayın.
  • Çikolatayı benmari usulü veya mikrodalga fırında eritin. Benmari usulü için, bir tencerenin içine su koyup kaynatın. Üzerine bir kase yerleştirin ve çikolatayı bu kase içinde eritin. Mikrodalga kullanacaksanız, düşük güçte 30 saniyelik aralıklarla karıştırarak eritin. Eritilen çikolatayı bir kenara alın.
  • Bir tencerede tereyağını eritin. Ocaktan alıp içine toz şekeri ekleyin, karıştırarak eritin.
  • Yumurtaları tek tek ekleyerek her birini iyice çırpın. Vanilya özütünü ekleyip karıştırın.
  • Eritilmiş çikolatayı tereyağlı karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Başka bir kapta un, kakao ve tuzu karıştırın. Bu karışımı çikolatalı karışıma ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın. Unun tamamen karıştığını ve pürüzsüz bir karışım elde ettiğinizi görene kadar karıştırmaya devam edin.
  • İsteğe bağlı olarak çekilmiş ceviz veya fındığı ekleyin ve karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı yağlanmış veya yağlı kağıtla kapladığınız fırın kabına dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardığınızda, üzeri hafifçe çatlamış olmalı ve ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkmalı.
  • Fırından çıkan browniyi oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından dilimleyerek servis yapın.
  • Afiyet olsun!

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.