Her eve çikolatası, bisküvisi, kahvesi giriyor! Severek tüketilen markaya rekor ceza

Her eve çikolatası, bisküvisi, kahvesi giriyor! Severek tüketilen markaya rekor ceza

Herkesin evinde en az bir ürününe rastlanan, Türkiye'de de sevilerek tüketilen dünyaca ünlü bisküvi, çikolata ve kahve markası dev bir para cezası ile karşı karşıya...

Avrupa Birliği (AB), Mondelez International'a, AB üyesi ülkeler arasında çikolata, bisküvi ve kahve gibi ürünlerin sınır ötesi ticaretini engellediği gerekçesiyle 337,5 milyon euro (yaklaşık 11,7 milyar TL) para cezası verdi.

AB'DEN BÜYÜK CEZA

Mondelez International, AB ülkeleri arasında çikolata, bisküvi ve kahve gibi ürünlerin sınır ötesi ticaretini engellediği gerekçesiyle AB tarafından dev bir para cezasına çarptırıldı. Şirkete, AB rekabet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 337,5 milyon euro para cezası kesildi.

mondelez.jpg

MONDELEZ INTERNATIONAL KİMDİR?

Dünyanın en büyük çikolata ve bisküvi üreticilerinden biri olan Mondelez International'ın şirket portföyünde Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone ve TUC gibi tanınmış çikolata ve bisküvi markalarının yanı sıra 2015 yılına kadar HAG, Jacobs ve Velours Noir gibi kahve markaları da bulunuyordu.

İÇ PAZAR BÖLÜNDÜ

AB Komisyonu'nun soruşturması sonucunda Mondelez International'ın çeşitli çikolata, bisküvi ve kahve ürünlerinin sınır ötesi ticaretini kısıtlamayı amaçlayan rekabete aykırı anlaşmalara ve uygulamalara girdiği tespit edildi.

i-marchi-degli-snack-mondelez-international.jpg

Şirketin tablet çikolata satışında da belirli ulusal pazarlardaki hakim konumunu kötüye kullandığı belirtildi. Mondelez International'ın yasa dışı uygulamaları, perakendecilerin üye ülkelerdeki ürünlerini daha düşük fiyatlara temin etmelerini engelledi ve iç pazarı yapay olarak böldü.

AB REKABET KURALLARINA AYKIRI UYGULAMA

Mondelez International'ın bu uygulamalarının AB rekabet kurallarına aykırı olduğu belirlendi ve firmaya bu nedenle 337,5 milyon euro para cezası verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.