Emekli maaşlarında çifte ödeme! İkisi aynı anda verilecek

Emekli maaşlarında çifte ödeme! İkisi aynı anda verilecek

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK'nın ortak çalışma sonucunda emeklilere 3 Bin TL ikramiye yatırılacak. Peki, emekli maaşları erken ödenir mi?

16 Haziran’da başlayacak Kurban Bayramı nedeniyle, emeklilere güzel bir gelişme var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK’nın yürüttüğü çalışma sonucunda, Haziran ayında emekli maaşları bayram nedeniyle erken tarihe çekilecek ve maaşlara 3 bin TL’lik ikramiye eklemesi yapılacak. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte birçok emekli, kurban ibadetini yerine getirebilmek için maaşlarının erken yatmasını talep ediyordu. Maddi açıdan zorlanan emekliler için bu erken ödeme oldukça önemli.

Kurban Bayramı öncesinde emeklilere yönelik yapılan çalışmalar sonucunda, normal şartlarda 17-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan maaş ödemeleri, Haziran ayında bir defaya mahsus olmak üzere öne alınacak. Böylece bu gelişme ile 16 milyondan fazla emekli vatandaşın aylıklarını ve ikramiyelerini bayram öncesinde almasını sağlanacak.

EMEKLİ MAAŞLARINDA SÜRPRİZ DEĞİŞİKLİK

2018’den itibaren emeklilere yılda 2 kez ödenen ikramiyelerin, bu yıl bir ilke gidilerek Haziran ayının ilk haftalarında emekli maaşları ile birlikte yatması bekleniyor. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) emeklilerine, maaş ve ikramiye ödemelerinin ardından Bağ-Kur emeklilerine ve en son Emekli Sandığı mensuplarına verilmesi planlanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.