Mersin’in Silifke ilçesinde yaş sebze ve meyve ürünlerine alternatif olması hedefiyle örtü altında yetiştirilmeye başlanan ejder meyvesinde hasat dönemi başladı. Türkiye'de "Pitaya" olarak da bilinen ejder meyvesi, yetiştirildiği seralarda toplandı.
Mersin’in Silifke ilçesinde yaş sebze ve meyve ürünlerine alternatif olması hedefiyle örtü altında yetiştirilmeye başlanan ejder meyvesinde hasat dönemi başladı. Türkiye'de "Pitaya" olarak da bilinen ejder meyvesi, yetiştirildiği seralarda toplandı.
KİLOSU 120 TL’DEN SATILIYOR
Renklerine ve boylarına göre ayrılan ve sandıklara yerleştirilen ürünler, kilosu 120 TL’de satışa sunuluyor.
Ejder meyvesi üreticilerinden Feza Önal, 3 dönüm alanda 7 yıl önce başladığı yetiştiriciliği, yatırımcıların da desteğiyle 35 dönüme çıkardığını söyledi.
İKİ RENKTE ÜRETİLİYOR
Meyvenin beyaz ve kırmızı çeşitlerini yetiştirdiklerini ifade eden Önal, "Elimizden geldiğince organik ve kaliteli ürün yetiştirmeye çalışıyoruz. Üretimden mutluyuz. Rekoltemiz ve potansiyelimiz gittikçe artıyor. Alıcı konusunda büyük sorun yaşamıyoruz." diye konuştu.
3 TON HASAT BEKLENİYOR
Üreticilerden Taner Yılmaz da ürünün veriminden memnun olduklarını dile getirerek, “Bu sene 2 dönümlük seradan 3 ton ürün hasat etmeyi planlıyorum." dedi.