Vücudumuz için her biri ayrı önem taşıyan besinleri, dengeli ve düzenli olarak tükettiğimizde vücudumuza bilmediğimiz pek çok yarar sağlıyor. Baş ağrısından diş ağrısına kadar pek çok ağrı için çeşitli doğal şifa kaynağı mevcut. İşte o besinler...
Vücudumuz için her biri ayrı önem taşıyan besinleri, dengeli ve düzenli olarak tükettiğimizde vücudumuza bilmediğimiz pek çok yarar sağlıyor. Baş ağrısından diş ağrısına kadar pek çok ağrı için çeşitli doğal şifa kaynağı mevcut. İşte o besinler...
BAŞ AĞRISINA HAVUÇ
Havuç salatalarda, her türlü et ve sebze yemeklerinde kullanılmalıdır. Unutkanlığa karşı kullanımı yaygındır. Son yıllarda erken bunama, Alzheimer, kalp krizi, kronik baş ağrılarında, deri ve akciğer kanserine karşı kullanılmaya başlanmıştır.
DİŞ ÇÜRÜMELERİNE KARŞI ISPANAK
Demir deposu olarak bilinen ıspanak A, B, C, E vitaminleri, magnezyum, fosfor, iyot mineralleri ve protein içeriyor. Bu nedenle ıspanak vücudun direncini arttırıyor. Diş çürümelerine karşı koruyucu etki sağlıyor.
KOLESTEROLE SARIMSAK
Taze sarımsakta mevsimsel salgın hastalıklarda koruyucu olarak, tansiyon ve kolesterol düşürücü olarak, kan sulandırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici olarak kullanılmaktadır.
SİNDİRİME TAZE FASULYE
Taze fasulyenin ise özellikle mevsiminde haftada 2 defa, tüketilmesi gerekiyor. Kalorisi düşük, yağ bakımından fakir bir sebze olsa da bol lifli yapısı sebebiyle diğer gıdaların sindirimine yardımcı olduğu ve sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağladığı için ayrıca kötü kolesterolün bağırsaktan emilimini engellediği için yararlı bir yiyecektir.
ÜLSERE BİBERİYE
Biberiye bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde, mide ülserinde, hazımsızlık ve sindirim sisteminin yavaş çalıştığı kabızlık gibi durumlarda, migren tipi baş ağrılarında faydalı olabiliyor. Biberiye yağı kas ve eklem ağrılarını hafifletmekte kullanılabilir.