Emekli maaşları yüksek yatacak ‘SGK Uzmanı İsmail Sevinç açıkladı’

Emekli maaşları yüksek yatacak ‘SGK Uzmanı İsmail Sevinç açıkladı’
SGK Uzmanı İsmail Sevinç, yüksek maaş alanın yolunu açıkladı.

SGK Uzmanı İsmail Sevinç, yeni emekli olacaklara ve çalışanlara yüksek maaş almanın yöntemini açıkladı.

Milyonlarca çalışan belli bir yaşa geldikten sonra hakkı olan emekliliğe kavuşacak. Ancak, emekli aylıklarındaki farklılıklar ise dikkat çekiyor. Çoğu emekli en düşük aylık olan 10 bin TL’yi alıyor. Bu durum emekliler tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Asgari ücret ile çalışanlar ise gelecekte emekli olduklarında ne kadar maaş alacaklarını? sosyal medya üzerinden araştırmaya başladı. Uzman isimler ise konuya dair açıklamalarda bulunuyor.

emekli-41241-001.jpg

SEVİNÇ: BORÇLANARAK AYLIĞINIZ ARTABİLİR

SGK Uzmanı İsmail Sevinç yeni emekli olacaklara ve çalışanlara yüksek maaş almanın yöntemini açıkladı. Sevinç, “Prime esas kazancınız yüksekse emekli aylığınız yüksek olur. 2000 sonrasında ücretleriniz yüksekse daha yüksek emekli aylığı alırsınız. Aylık bağlama oranları düşük olduğu için düşük aylık alıyorsunuz. ‘9 bin günüm var’ diye çok emekli aylığı alırım beklentisine girmeyin. Oranı yükseltmeniz gerekiyor. Bir borçlanma yaparak ta aylığınız artabilir” dedi.

emekl-1.jpg

EMEKLİ NASIL OLUNUR?

Emekli olmak için Kadın 20, erkek ise 25 yıldan beri sigortalı bulunması ve en az 5000 gün, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olma şartlarını yerine getirmesi gerekiyor.

Malulen emeklilik için ise Kanser, parkinson sendromu, epilepsi, beyin tümörü, multipl skleroz (MS), serebral palsi, retina kanaması, organ nakli, uzuv kaybı, şizofreni, bipolar bozukluk, siroz, anemi, demans, zeka gerilikleri ve AIDS gibi hastalıklarda geçerli olabiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.