Doları olan ecel terleri dökecek ‘Ekonomi kahini ‘3 Mayıs’ diyerek açıkladı

Doları olan ecel terleri dökecek ‘Ekonomi kahini ‘3 Mayıs’ diyerek açıkladı
Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar yatırımcılarına kritik uyarıda bulundu.

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar yatırımcılarına flaş uyarılarda bulunarak 'dikkat edin' dedi.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla farklı yatırım kollarını tercih ediyor. Bunlardan bazıları ise dolar, altın, kripto para ve borsa oluyor.

DOLARDA SON DURUM?

Son dönemlerde İran ve İsrail arasındaki gerilim piyasada dalgalanmalara sahne oldu. Sert düşüş ve çıkışlar karşısında yatırımcılar ise tedirgin oldu. Bu konuda uzman isimlerin yorumları da merak ediyor. Dolar ise şu anda 32,48 seviyesinde işlem görüyor.

dolar-tl-haftaya-nasil-basladi.jpg

"3 MAYIS'TA DANANIN KUYRUĞU KOPACAK"

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar yatırımcılarına kritik uyarıda bulundu. Zelyut, 3 Mayıs’ı işaret ederek, Standard And Poor's detayını işaret etti. Zelyut, “3 Mayıs'ta dananın kuyruğu kopacak. 3 Mayıs'ta dediğimiz gibi eğer dolarınız varsa kırılma tarihi olarak görebilirsiniz” dedi.

Zelyut, kredi değerlendirme şirketi Standard and Poor's’un Türkiye’ye vereceği notu 3 Mayıs'ta belirteceğini açıkladı. Zelyut, “Standard And Poor's 3 Mayıs'ta notu artırırsa Türkiye ve batı arasındaki ilişkilerin onarılmış olması sermaye akışları başlatacak anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

dolar-9.jpg

"BORSA KAZANDIRACAK"

Bu gelişme doları düşürmeyeceğini söyleyen Zelyut, “ En azından kurun kontrol edilmesini sağlayacaktır. Bu işten kim nasiplenir derseniz, borsa güzel nasiplenir. Borsada iyi seçilmiş şirketlere yabancıların girmesi ile güzel para kazanırlar” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.