Bankaların promosyon artışları emeklilere merhem olmadı

Promosyon maaşları ve banka promosyonları, çalışanlar için önemli bir ek gelir kaynağı olabilir. Bu tür ödemeler, çalışanları motive etmek ve işyerine sadakat sağlamada önemli bir rol oynar. Ancak, son dönemde enflasyon oranının yüksek seviyelerde seyretmesi nedeniyle promosyonlar, artışa ayak uyduramayarak çalışanları ve emeklileri zor durumda bırakıyor.

Özellikle Ocak ayında emeklilere yapılan maaş zamlarının yeterli olmaması nedeniyle, maaş artışı bekleyen emekliler, banka promosyonlarının artışıyla karşılaştı.

İktidarın promosyon artışıyla, kamu bankalarındaki rakamlar 12 bin TL seviyesine ulaşırken, özel bankalarda bu rakamlar 20 bin TL'ye kadar çıktı. Ancak, promosyon artışı, enflasyonun yüzde 70'e dayandığı ve açlık sınırının asgari ücret seviyesine ulaştığı bu ortamda yeterli olmuyor. Bu nedenle, emekliler banka promosyonlarının yetersiz olduğunu belirtiyor.

Bilindiği üzere, banka promosyonları 3 yılda bir veriliyor. Bazı kampanyalar ise bu promosyonlara ek olarak sunuluyor. Ancak emekliler, banka promosyonlarının yılda bir kez verilmesini ve rakamların enflasyon oranına göre ayarlanmasını istiyor. Bence, bu konuda kamu bankaları dışında özel bankalar da yeni çalışmalar yapabilir. Zaten birçok emekli, özel bankaların cazip fırsatlarına ilgi gösteriyor.

Bana göre ise bunun ile ilişkin yeni bir çalışmanın kamu bankaları dışında özel bankalarda yapılabileceği kanaatindeyim. Bu ortamda zaten çoğu emekli, özel bankaların cezbedici fırsatlarına kafayı çeviriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları