'Almak için doğru zaman' diyerek açıkladı! O tarihte fiyatı zirve yapacak

'Almak için doğru zaman' diyerek açıkladı! O tarihte fiyatı zirve yapacak

İkinci el araç piyasası bir süredir durgun seyrini sürdürüyor ve bayram öncesinde de bu durum değişmiş değil. Piyasada araç bolluğu yaşanırken, seçenekler de artmış durumda.

Oto galericiler, bayram öncesinde uygun fiyatlı araçların satıldığını ve araç almak isteyenler için doğru zaman olduğunu belirtti. Ancak, yüksek mevduat faizlerinin piyasada durgunluk yarattığını da ifade ettiler. Fiyatların yaklaşık yüzde 20 düştüğünü ve ilerleyen dönemde sıfır araçlara zam gelebileceğini öngörüyorlar.

'ARAÇ ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN'

Oto galerici Gürkan Keleş, ikinci el otomobil piyasasının şu anda durgun olduğunu ve bayram öncesinde daha uygun fiyatlı araçların satıldığını belirtti. İkinci el araç fiyatlarının ve sıfır araç fiyatlarının bir miktar gerilediğini söyleyen Keleş, şu an araç almanın biniciler için doğru zaman olduğunu düşünüyor.

aw224709-01.jpgTEMMUZ AYINDA ZAM!

Temmuz ayından sonra sıfır araçlarda fiyat artışı beklediklerini ve bu zamların ikinci el piyasasına da yansıyacağını ifade etti.

Keleş ayrıca, yüksek fiyattan araç alanların şu an araçlarını satmadığını ve oto galericiler olarak fiyatlarını geri çektiklerini belirtti.

Eskiden ikinci el piyasasında araç bulmanın zor olduğunu ancak şu anda araç bolluğu yaşandığını söyleyen Keleş, daha önceki bayramlarda daha fazla hareketlilik olduğunu ve bazı vatandaşların araçlarını satıp mevduat faizine yatırdıklarını ifade etti. Ancak, araç fiyatlarının düşmeyeceğini ve zamanla yükseleceğini düşündüklerini ekledi.

aw224709-02.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.