Elinde altın bulunanlar dikkat ‘Dünya Altın Konseyi'nden flaş uyarı’ Tarih belli oldu

Elinde altın bulunanlar dikkat ‘Dünya Altın Konseyi'nden flaş uyarı’ Tarih belli oldu

Dünya Altın Konseyinden tüm dünyayı ilgilendiren açıklama geldi. Elinde altın olanlar dikkat, o tarihte tükenecek.

Dünyada milyonlarca kişi yatırım aracı olarak altını tercih ediyor. Yatırımın yanı sıra elektronikten, diş hekimliğine, kimya endüstrisinden tekstil sektörüne kadar birçok alanda kullanılıyor. Özellikle Türkiye’de altın yatırım aracı olarak oldukça rağbet görüyor. Geçen yıl Türkiye’de en çok kazandıran yatırım aracı gram altın olmuştu.

Bu gelişmelerin yanı sıra Dünya Altın Konseyi’nden altın ile ilgili flaş uyarı geldi. Dünya Altın Konseyi’nin verilerine göre yeraltı rezervlerinde 53 bin ton altın kaldığı ifade ediliyor.

inanilmaz-seviyede-altin-rezervi-kesfedildi-1675424811-7198.webp

Yılda ortalama 3 bin ton civarındaki üretimin devam etmesi halinde bilinen rezervlerin 18 yıl içinde tükeneceği aktarıldı.

Dünya Altın Konseyi (WGC), altın madenciliği sektöründe yaşanan zorluklarla önemli açıklamalar yaptı. WGC'nin verilerine göre, dünya çapındaki altın rezervleri azalmaya devam ederken yeni altın yataklarının bulunması oldukça güç hale geldi.

2296222-620x349.jpg

MADENCİLİKTE BÜYÜME DURAKSADI

Baş Pazar Stratejisti John Reade, 2024'ün ilk çeyreğinde madencilikte yıllık yüzde 4 artış yaşanmış olmasına rağmen, genel olarak madencilik üretiminde büyümenin duraksadığının altını çizdi.

Reade, 2016 ve 2018 yılları arasında üretimin yatay seyrettiğini ve o tarihten itibaren herhangi bir büyüme kaydedilmediğini dile getirdi. Ayrıca 2023'te maden üretimi yüzde 0.5 artış gösterirken, 2020'de küresel altın üretimi yüzde 1 kayıpla son on yılın ilk düşüşü gerçekleşmiş oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.