Ünlü bankadan havalara uçuracak tahmin: Parasını ona yatıran yıl sonu zengin olacak

Ünlü bankadan havalara uçuracak tahmin: Parasını ona yatıran yıl sonu zengin olacak

Dünyaca ünlü İsviçre bankası UBS, altın fiyatlarına ilişkin tahminini yükseltti.

Dünyaca ünlü İsviçre bankası UBS, altın fiyatlarına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

thumbs-b-c-b451b70688a6efbcc39b67a739a7f912.jpg

Ünlü bankanın yeni tahmini ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) gelen faiz indirimi sinyallerinin güçlenmesi ve ABD ekonomik verilerinin zayıflamasıyla beraber değer kaybeden doların etkisiyle altının ons fiyatının 2450 dolar seviyelerine ulaşarak rekor kırmasının ardından geldi.

UBS, altın fiyatlarına ilişkin tahminini yükselterek yıl sonu için tahminini ons başına 2500 dolardan 2600 dolar seviyesine çıkardı.

UBS, nisan ayında ABD'den gelen daha yumuşak verilerin Federal Rezerv'in faiz indirimi beklentilerini yeniden şekillendirdiğini belirtirken para piyasaları nisan sonunda 2024'te 40 baz puanlık gevşemeyi fiyatlamaya başladı. Bu oran daha önce 28 baz puan olarak öngörülüyordu.

UBS, 2024 yılı için merkez bankası talep tahminini 800-850 metrik tondan 950-1.000 metrik tona çıkardı. Banka son olarak, yaklaşan ABD seçimleri, Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmalar ve artan ABD-Çin ticaret gerilimleri gibi devam eden jeopolitik belirsizliklerin altına bir hedge olarak olan talebi desteklemesi bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.