Atilla Yeşilada: Rekor düşüşe hazırlık yapın

Atilla Yeşilada: Rekor düşüşe hazırlık yapın

Atilla Yeşilada, o yatırım aracını işaret ederek rekor düşüşü duyurdu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Dolar ve TL arasındaki dalgalanma ise yatırımcıları telaşlandırdı. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, doların yaz ayında geleceği rakamı açıkladı.

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 500 puan artırarak yüzde 50 seviyesine getirmesi ile borsa 10 bin barajını aşarken mevduat faizleri de yüzde 60 seviyelerine kadar geldi. Dolar kurunda ise son 3 aydır 32,2 seviyesinde seyrini sürdürmesi dikkat çekiyor. Doların yatırımcıyı kazandırmaması borsa ve mevduat faizlerine ilgiyi çekti.

dolar-tl-haftaya-nasil-basladi-001.jpg

YEŞİLADA: KIŞ AYLARINDA YÜKSELECEK

Yıllık enflasyonun yüzde 70’e dayanması ile beraber alınan tedbirlerde doların seyrini belirlediği belirtiliyor. Enflasyonun ise yaz aylarında düşerek devam edeceği de öne sürülüyor. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, 6 ay vaktin kaldığını belirterek, “Yaz aylarında enflasyon düşecek. Kış ayları geldiğinde yeniden yükselmeye başladığını göreceğiz. Kış aylarında enflasyon yükseldiiği zaman insanlar yeniden dövize dönmek isteyecek ve eski günlere döneceğiz” dedi.

112086606-dolartl.jpg

"BIRAKMAK ZORUNDALAR"

Merkez Bankası’nın yaz aylarında Türk lirasının değer kazanmasını engellemeye çalışılacağını belirten Yeşilada, 32,34 bandında doların tutulacağını açıkladı. Yeşilada, “Ancak Dolar TL 30'lara kadar aşağıya bırakılmak zorunda kalabilir. Bu tamamen dışarıdan gelen enflasyon ve maliyet enflasyonun bir bölümünü önemli bölümünü telafi edecek. Asgari ücrete de herhalde zam yapmayacaklar O da maliyet enflasyonu baskılarını azaltacak” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.